Продав автомобілі, які мав передати ЗСУ: у Луцьку судили дніпрянина

Продав автомобілі, які мав передати ЗСУ: у Луцьку судили дніпрянина

Житель Дніпра продав три автомобілі, які обіцяв передати на потреби Збройних сил. Нині чоловік добровільно пішов служити до армії. Свою вину у скоєному визнав. Із прокурором підписав угоду про визнання винуватості.

Обвинувачений і його захисник брали участь у судовому засіданні з Дніпра за допомогою відеозв’язку.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Прокурор зазначив, що обвинувачений ввійшов у довіру до представників благодійної організації «Добра справа» й переконав останніх ввезти в Україну три автомобілі. Їх він обіцяв передати військовим.

«Із метою отримання прибутку впродовж січня-лютого 2023 року, увійшовши в довіру до представників благодійної організації «Добра справа», які не були обізнані про злочинні наміри Куценка, переконав останніх ввезти в Україну три транспортні засоби як гуманітарну допомогу, які в подальшому зобов’язався безоплатно передати на потреби ЗСУ», – сказав прокурор Олександр Закрева.

У лютому цього року в Україну було ввезено три автомобілі у вигляді гуманітарної допомоги. Отримувачем, відповідно до декларацій, є благодійна організація «Добра справа». Автомобілі керівник організації передав обвинуваченому.

«Після виготовлення в Луцьку актів прийому-передачі гуманітарної допомоги та підписання їх директором благодійної організації «Добра справа» Куценко запевнив представників благодійного фонду, що вказані вище автомобілі він безоплатно передасть на потреби ЗСУ», – зазначив прокурор.

Але чоловік замість того, щоб передати автомобілі військовим, продав їх. Тепер його судять. Свою вину він визнає. Після скоєного навіть мобілізувався до Збройних сил України. Раніше він судимий не був.

«Я винен. Це моя провина. Треба було головою думати. Вибачаюся. Більш такого ніколи не повториться. Зараз у мене зовсім інші пріоритети в житті. Я повністю присвятив себе службі в ЗСУ», – сказав обвинувачений.

Він уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Сторони дійшли згоди, що обвинуваченому призначать штраф, без конфіскації майна. Йдеться про 204 тисячі гривень. Угоду суддя затвердив.

Також суд задовольнив прохання прокурора застосувати спецконфіскацію автомобілів. Три автомобілі, які фігурували у справі, передадуть на потреби ЗСУ. Це Mitsubishi Pajero, Hyundai Galloper та Volkswagen Transporter.

Читайте також:

Можливо зацікавить