Прокинувся в момент, коли для нього вже готували пакет: боєць одужує після поранення завдяки коханню

Прокинувся в момент, коли для нього вже готували пакет: боєць одужує після поранення завдяки коханню

Рахує дні, коли зможе повернутися на фронт, хоча нещодавно парамедики прийняли його за «200-го». Військовослужбовець 5-тої штурмової бригади Петро Лавров у боях за Донеччину отримав серйозне поранення і мало не стік кров’ю.

Лікарі дивом врятували його, бо допомогло кохання, йдеться в ТСН. 

Під час чергового бою під Нью-Йорком 5 штурмова бригада вибила вагнерівців з позицій та займала оборону, але ворог продовжував поливав їх вогнем, саме тоді осколки влучили у Петра і перебили його ногу. Петро ще пам'ятає, як парамедики клали його до евакуаційної машини... А згодом у лікарні дізнався, що дорогою...«помер».

«Коли доїхали на скору, то сказали: давайте пакети. 200… Не знаю, яким дивом, в мене відкрились очі, я почав кричати, що мені боляче», - пригадує чоловік.

 Війна для Петра Лаврова розпочалася 2015-го, коли його старшого брата важко поранили під Мар’янкою. Тоді - почав вчитися стріляти, а коли почалася велика війна,  одразу пішов на фронт водієм штурмової групи.

«Водій - це не тільки той, хто сидить і крутить баранку, водій - це та людина, яка як возить людей на позиції, так і працює разом з цими людьми. Тобто ти залишаєш машину, і йдеш з ними в бій», - розповідає Петро.

Медики повернули чоловіка практично з того світу і почали боротьбу за його ногу.  Ворожий осколок серйозно пошкодив стегнову кістку, перебив артерію та вену.

«Велика крововтрата, пошкодження артерії - це вже важка травма. Бо в молодому віці, в його віці, кілька годин і можна втратити кінцівку», - пояснюють медики.

Не встиг виписатися з лікарні, як знову повернувся туди, адже внаслідок травми розвинувся тромбоз. Перенести це, кажуть лікарі, чоловіку допомогла кохана.

«Багато що залежить від психологічного стану. Дружина не відходить від нього, постійно з ним» - кажуть медики. 

«Я думаю, всі мене зрозуміють. Коли кохана людина поруч, є підтримка, ти готовий звернути гори. У мене це є», - переконує Петро.

Це було кохання з першого погляду, твердять обоє. Познайомилися у магазині прифронтового Торецька, де Надія працювала продавчинею.

«Трошечки старенький, він був з великою бородою, він був брудний, з окопу тільки. Він такий ввічливий був, мене це зачепило. Ну, прямо така бусічка», - пригадує дружина Надія. 

Пропозицію зробила саме вона. «Вона так: «Дай руку». Я даю руку, вона бере каблучку і дивиться на мене. Я подивився: «Так, звичайно», - ділиться спогадами Петро. 

Їхні почуття перевірило поранення Петра. У лікарні Івано-Франківська вони одружилися і вже чекають на дівчинку. Після перемоги готуються влаштувати  справжнє весілля у білій сукні. Аби наблизити цей день Петро і хоче чим швидше повернутися на фронт.

«Я сподіваюся, що війна закінчиться до того моменту, як у нього все заживе. Тому що я не хочу туди його більше відпускати, то важко», - в сльозах каже Надія. 

Петро налаштований рішуче, бо каже, має серйозну мотивацію.

«Щоб моя майбутня дитина жила у вільній країні», - додає він.

Читайте також:

Можливо зацікавить

військовий петиція

Син також воює на фронті: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

декрет мобілізація

Чи підлягає мобілізації батько у декреті: пояснення юриста

Тимощук УАФ суд

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: спортивний суд в Швейцарії призначив дату слухань

Назарій Березій, втрати, війна в Україні

Батьки померли в дитинстві: на війні загинув 19-річний військовий з Тернопільщини

Богдан Висоцький

За службу та захист Батьківщини: захисника з Луцька нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Військовий з Волині Тарас Ліпейко потребує коштів на протезування
історії війни

Захищав мирне небо і втратив руку. Військовий з Володимира потребує коштів на протезування

Бійці Волинської бригади знищили комплекс для захисту від дронів, ПТРК та ворожу «мотолигу»
відео

Бійці Волинської бригади знищили комплекс для захисту від дронів, ПТРК та ворожу «мотолигу»

Загибель зниклі безвісти

За кілька днів до загибелі відсвяткував 36-річчя: підтвердили смерть волинянина, що вважався зниклим безвісти, Олександра Демчука

петиція військовий

Будучи пораненим, кинувся рятувати побратимів: Зеленський розгляне петицію про присвоєння волинянину державної нагороди