Просять розблокувати українських блогерів у Facebook та Instagram

Просять розблокувати українських блогерів у Facebook та Instagram

З початку повномасштабної війни українські користувачі Facebook та Instagram зіткнулися з блокуванням постів та акаунтів в соцмережах. 

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Команда Мінцифри надсилає запити в Meta, щоб компанія розблокувала контент українців. Майже всі запити отримують позитивне рішення - і акаунти активістів, волонтерів, блогерів розблоковують. Однак це не вирішує проблеми глобально.

Частина контенту у Facebook та Instagram блокується через автоматичні алгоритми соцмереж. Політика компанії щодо контенту не адаптована до реалій війни в Україні. Окрім автоматичних алгоритмів та штучного інтелекту, існує проблема в якості модерування контенту з України.

Частина блокувань відбуваються також через надмірну активність російських ботів, що масово скаржаться на публікації. 

Сьогодні, 28 липня, Мінцифри написали листа Президенту з глобальної політики корпорації Meta Ніку Клеггу, щоб покращити процеси модерації українського контенту. Також попросили поділитися з українськими користувачами своїми списками правил з модерації українського регіону. Це допоможе зрозуміти, який контент система модерації сприймає за небезпечний, а тому дозволить уникати масових блокувань.

Можливо зацікавить