Протести в Ірані: кількість загиблих вже перевищила 40 людей

Протести в Ірані: кількість загиблих вже перевищила 40 людей

Протестувальники в Ірані повернулися на вулиці, незважаючи на придушення акцій, внаслідок яких загинула вже щонайменше 41 особа.

Про це повідомляє Aljazeera, пише Delo.ua.

Президент Ірану Ебрагім Раїсі попередив, що планує «рішуче впоратися» з протестувальниками. Попередження президента пролунало після того, як у соцмережах було поширено відео нових протестів.

Акції тривають у більшості із 31 провінції країни. Помітну роль у них грають жінки, що спалюють хіджаби або публічно обрізають волосся. Протестувальники також закликають до повалення верховного лідера аятоли Алі Хаменеї.

Після загибелі 22-річної іранки Махси Аміні розростаються протести проти дій правоохоронців, які, як передбачається, жорстоко побили дівчину через нібито неправильно одягнений хіджаб. Трагедія сталася 20 вересня у Тегерані.

Протести в Ірані: кількість загиблих вже перевищила 40 людейПротести в Ірані: кількість загиблих вже перевищила 40 людейПротести в Ірані: кількість загиблих вже перевищила 40 людейПротести в Ірані: кількість загиблих вже перевищила 40 людей

Можливо зацікавить