Прожили разом у любові 57 років: історія бабусі, яка віддала військовим авто покійного чоловіка

Прожили разом у любові 57 років: історія бабусі, яка віддала військовим авто покійного чоловіка

Галина Хомич із села Мала Глуша у перший місяць повномасштабного вторгнення Росії подарувала захисникам сімейну реліквію – автомобіль. Бабуся віддавала машину зі словами: «Кожен українець повинен зробити свій внесок для нашої Перемоги». 

Автомобіль ГАЗ-69 з високою прохідністю тепер допомагає територіальній обороні, - пише газета Волинь.

Жінка наразі живе в Камені-Каширському –  дочка до себе забрала на зиму. Галина Павлівна охоче розповіла і про машину, і про коханого чоловіка, з яким були у парі 57 літ.

– Мій чоловік старший був від мене на дев’ять літ. Зразу після одинадцятого класу я вийшла  заміж. Жодного разу не пошкодувала, що так рано з дівоцтвом попрощалася. Він був добрим, дбайливим. Не була я ніколи бита. Та що там бита – слова поганого від нього не чула за все життя. І отой автомобіль ГАЗ-69 дістався чоловікові як премія від «Сільгосптехніки», де працював, як кращому водієві. Трохи треба було нам заплатити, але то була маленька сума. Років до сорока служила нам машина. Їздили ми і на Дніпропетровщину, де живе  одна з наших трьох дочок, і в білорусь, куди нам було зручно й  близько добиратися за покупками, – година й ти вже там.

А як господаря не стало, то не було кому на ньому їздити.

– А тут війна почалася, – пригадує Галина Павлівна, – і я подумала, що машина ще може послужити нашим захисникам.

Отак і стала жінка відомою на всю Україну. А ще ж вона, коли мова зайшла про волонтерство, зокрема і в її рідному селі Мала Глуша, сказала:

– Я вже недужа, то хазяйства не тримаю – не могла, як мої односельчани, поділитися якимись припасами харчів. Та от побачила, що на облаштуванні блокпостів, які  повсюди будували після 24 лютого, використовують шини. А в нас їх багато назбиралося – запропонувала  для доброї справи. Цілу хуру вивезли…

Після смерті чоловіка бабуся рік жила в Малій Глуші, а місяць тому наймолодша дочка забрала до себе.

– У хаті моїй все зосталося, як було. Ще не знаю, чи буду навесні вертатися, бо здоров’я підводить. Але мене туди тягне – це ж життя там минуло.

Читати також: 

  • Волинянка Любов Антонюк разом з сином та внуком вирішила передати на потреби Збройних сил України «жигулі» покійного чоловіка.
  • 92-річна бабуся Просковія, яка проживає на сході України, розчулила соцмережі, коли вийшла зустрічати українську армію. Світлини жінки поважного віку, яка пригощала бійців яблуками з власного саду, оприлюднила одна з гуманітарних організацій.

Можливо зацікавить