Пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» повністю паралізовано

Пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» повністю паралізовано

Через страйк польських далекобійників паралізовано роботу найбільшого на українсько-польській ділянці кордону вантажного пункту пропуску «Ягодин - Дорогуськ».

Про це інформує Державна митна служба України.

У ніч з 5 на 6 вересня на виїзд з України через «Ягодин-Дорогуськ» не пропущено жодного автомобіля. В Україну в'їхало 40 вантажівок. За попередню зміну (вдень, 5 вересня) українські митники прийняли 310 транспортних засобів, відправили до Польщі – лише 159.

Нагадаємо, за інформацією Люблінської поліції, національна дорога №12 перекрита в обох напрямках через блокування проїзду польськими тягачами та причепами. 

Станом  на 13:00, 6 вересня, в черзі на виїзд з України очікує близько 2600 вантажівок, на в'їзд в Україну - 350. Нині через «Ягодин» пропускають лише пасажирські рейсові автобуси міжнародного сполучення.

Держмитслужба в межах компетенції робить усе можливе для вирішення ситуації, триває діалог щодо збільшення пропускної спроможності з польської сторони. Однак вимоги, які висувають польські перевізники, лежать поза нашою компетенцією, тож розв'язання проблеми займаються на міжурядовому рівні, - заявляють у повідомленні.

Перевізників просять скористатись іншими пунктами пропуску на кордоні з Польщею, де черги значно менші. Зокрема станом на ранок 6 вересня на виїзд з України у пункті пропуску «Краківець-Корчова» очікували 500 вантажівок, «Рава-Руська-Гребенне» -  550 вантажівок, «Шегині-Медика» - 360 вантажівок.

Можливо зацікавить