Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» відновив роботу

Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» відновив роботу

Польські перевізники прибрали свої вантажівки з вʼїзду на пункт пропуску з боку Дорогуська. Рух транспорту з польської сторони розблоковано. Наразі завершуються перемовини з протестувальниками.

Відновлення руху почалось о 19:00 за київським часом, повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм, - пише Бабель.

Нагадаємо, на пункті пропуску «Ягодин» у черзі стояло 2 тисячі 800 вантажівок, що очікують на виїзд з України, та тисяча - на в'їзд.

9 вересня, на вимогу польських далекобійників дозволили проїзд порожніх вантажівок. Для них виділили окрему смугу руху, якою вони швидко можуть повернутися до Польщі. Крім того, наразі на цьому пункті стояло у черзі 20 легкових автомобілів та автобусів

«Ми все ще працюємо над вирішенням підвищення ефективності польських фітосанітарних та ветеринарних служб, але наступні декілька днів напруження на цій ділянці кордону має впасти», — зазначив він.

Наєм додав, що наразі вже досягнуто домовленостей щодо відкриття на початку жовтня ще одного місця перетину кордону у Нижанковичах для тимчасового виїзду порожніх транспортних засобів, зокрема бензовозів.

«Зі свого боку ми зробили все можливе для вирішення ситуації. Сьогодні від 8 ранку через пункт пропуску «Устилуг – Зосін» їдуть порожні автівки до Польщі. Напередодні Україна запропонувала пʼять пунктів пропуску на польсько-українському кордоні для виїзду порожніх вантажівок», — резюмував заступник міністра.

Можливо зацікавить