Пункт пропуску «Ягодин» на Волині першим запустить «єЧергу» для вантажівок

Пункт пропуску «Ягодин» на Волині першим запустить «єЧергу» для вантажівок

Електронний проєкт «єЧерга» стартуватиме з Волині на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Для запуску електронної черги для вантажівок на кордоні знадобиться менше місяця.

По це пише Укрінформ посилаючись на заступника міністра інфраструктури України Мустафу Найєма.

Пілотний проєкт «Електронна черга перетину кордону», покликаний зменшити затори на пропускних пунктах.

«Зараз готуємося запустити пілотний проєкт «Електронна черга перетину кордону» («єЧерга») на першому пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Це важливо, в першу чергу, для комфорту водіїв, а також – для організації роботи пунктів пропуску, адже вони – наше обличчя, перше, що бачать перевізники, прибуваючи в Україну з інших країн. І часто це два різні світи з порівнянням, на жаль, не на нашу користь, отож будемо це виправляти», – розповів Найєм.

Із його слів, необхідність у проєкті «єЧерга» виникла через збільшення навантаження на автомобільні пункти пропуску.

Так, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну морські і повітряні шляхи були заблоковані, а кількість товарів, які перевізники переправляють автівками через кордон з того часу невпинно збільшується.

За вересень фізичний обсяг цього експорту склав мільйон 400 тисяч тонн. Це більше на 400 тисяч тонн, ніж у березні 2022 року.

До речі, через митний пост «Ягодин» на Волині рушили перші вантажівки, що перевозять товар, оформлений із застосуванням NCTS.

Можливо зацікавить