Багатоповерхівка забирає тепло в іншого будинку: подробиці скандалу у Луцьку

Багатоповерхівка забирає тепло в іншого будинку: подробиці скандалу у Луцьку

Чотири місяці без опалення й гарячої води. В таких умовах не живуть, а буквально виживають мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Софії Ковалевської, 23 а. У квартирах стало холодно, кажуть лучани, коли в сусідньому будинку встановили Індивідуальний тепловий пункт. «Луцьктепло» обіцяє розібратися у ситуації, що склалася.

Холодні батареї, ледь тепла вода, сирість і цвіль на стінах. У таких умовах доводиться зимувати мешканцям п'ятиповерхівки на вулиці Софії Ковалевської, 23а у Луцьку, - йдеться у сюжеті 12 каналу

«Усі кутки, весь одяг в шкафах, все було зелене. Зе-ле-не. Настільки була сирість, бо не отоплювалося з осені. Треба було чекати, поки буде погода – все перепирати, перепрасовувати. Це жах. Настільки холодно, що я заробила цистит, 3 дні 40 температура від того, що підлога настільки холодна, що лід – не можна стати.», - бідкається мешканка будинку Валентина.

Жінка живе на першому поверсі. Пані Валентина показує батареї. Усі – ледве теплі. І так каже лучанка – з початку опалювального сезону. Стає тепліше лише коли обігріти квартиру газом, а гріється жінка ним постійно.

Сусіди пані Валентини ж змушені використовувати для обігріву електроенергію.

«На 5-му поверсі, там в мене сусідка живе – маленька дитина є, вона включає обігрівача, то в неї обігрівач натягує за місяць 800-1000 гривень. Тому що в квартирі холодно, дитина маленька, і мусить вона топити. Бо дитина не вилазить із нежиті», - розповідає жінка.

Жити в таких умовах, кажуть мешканці багатоквартирного будинку, неможливо. Та було так не завжди. Проблеми з опаленням з'явилися, кажуть люди, коли в сусідньому будинку поставили грантовий індивідуальний тепловий пункт. Мовляв ця багатоповерхівка почала відбирати увесь теплоносій, а на будинок Софії Ковалевської, 23а його просто не вистачає. 

У Луцьктеплі підтверджують, проблема з опаленням на Софії Ковелевської, 23а частково пов'язана із цим. 

«Це будинок, який розміщений крайнім на мережі. Перед ними є будинки з ІТП, і в періоди, коли відключається планово, або аварійно електроенергія і ІТП зупиняються – припиняється циркуляція належна теплоносія», - каже речник ДКП «Луцьктепло» Антон Безносиков.

Як розповіли жильці будинку, до них вже не раз приїжджала комісія Луцьктепла. От тільки, що цікаво: у день їхнього приїзду батареї раптово ставали гарячими.

«У нас була двічі комісія, ми викликали, то перед тим вони натоплюють, напалюють. Висновок напрошується один – можуть. Чому не роблять – не знаю. Хочемо розібратися, але ніхто нам пояснити не може цього», - каже мешканець будинку Олександр.

«Коли ми звертаємось, коли піднімаємо це питання – воно вирішується на трошки. Проходить деякий час і знову те саме», - наголосила мешканка будинку Інна.

Натоміть у Луцьктеплі переконують: ніхто навмисно опалення людям не підкручує.

«По подавальному требопроводу йде теплоносій тієї температури, як це вимагає температурний графік, згідно температури зовнішнього повітря. Мені важко коментувати те, що на певний період десь підвищуються показники температури на той момент, коли приїжджає комісія», - наголосив Антон Безносиков.

Проблеми з опаленням у будинку на Софії Ковалевської, 23а у «Луцьктеплі» пов'язують з двома факторами. Перший – відключення світла. 

Другий – неправильно налаштований ІТП у будинку. Мовляв пункт встановлений вже давно і параметри не відповідають загальній гідравлічній схемі мереж.

Натомість представник компанії, що обслуговує ІТП на Ковалевської, 23а, переконує, проблема в теплових мережах, тобто в «Луцьктеплі».

Вкотре з'ясовувати, в чому і в кому причина будуть у четвер, 9 лютого. У Луцьктеплі запевнили – має приїхати комісія.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Глобус Банк
фото

Перше на Волині: у Луцьку відкрили відділення «Глобус Банку»

війна Луцьк

Загинув під час виконання бойового завдання: у Луцьку прощатимуться із Героєм Андрієм Головачовим

Народна пісня
відео

«Це підпал»: блогерка з Луцька випустила пісню із відомою співачкою

Зоопарк
фото

«Ми зайняли своє місце серед європейських зоопарків», - інтерв'ю з Людмилою Денисенко

Востаннє додому: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Востаннє додому: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»
фото

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Не Декабристів, а Свободи: у Луцьку перейменували ще сім вулиць

Не Декабристів, а Свободи: у Луцьку перейменували ще сім вулиць

Луцьк Туристичний

«До Луцька варто приїхати, аби насолодитись його затишком»: розмова з Катериною Теліпською

У Луцьку планують вдвічі збільшити розмір стипендії обдарованим учням

У Луцьку планують вдвічі збільшити розмір стипендії обдарованим учням