Резніков відповів, чи буде нова хвиля мобілізації в Україні

Резніков відповів, чи буде нова хвиля мобілізації в Україні

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що в Україні поки немає потреби оголошувати нову мобілізацію, хоча ситуація може змінитись залежно від ситуації на фронті.

Наразі триває планова мобілізація, оголошена 24 лютого, зазначив він в інтерв’ю у рамках телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Ми добираємо, ми поповнюємо, втрати теж, на жаль, є, ми поновлюємо втрати наших бойових бригад, якихось спеціалістів беремо особливих, які нам потрібні для тих чи інших задач, але потреби у такій масовій мобілізації станом на сьогоднішній день я не бачу», - сказав Резніков.

 

Він нагадав, що 24 лютого з початку повномасштабного вторгнення в Україні оголошена мобілізація, яка не є завершеною, і передбачає певну кількість людей, визначену відповідним законом.

«І ми навіть не вибрали ще той стовідсотковий потенціал, який там запроваджено», - підкреслив міністр.

 

За його словами, мобілізація триває у «спокійному режимі», і, як каже Головнокомандувач Валерій Залужний, у нас немає потреби в людях такої великої, як у росіян, а є потреба у зброї, техніці, оснащенні тощо.

«Але, звісно, ситуація може на фронті змінитися у будь-який спосіб у будь-який момент, тому залежно від того, як розвиватимуться події, буде прийматися рішення РНБО, Президента, ВР і тоді буде це публічно, що ми збільшуємо потреби сектору безпеки й оборони, нам треба збільшувати мобілізацію», - додав Резніков.

Читати також: 

Можливо зацікавить