рф заздалегідь підготувала могили в Оленівці, - Bellingcat

рф заздалегідь підготувала могили в Оленівці, - Bellingcat

За результатми аналізу супутникових знімків території Оленівської колонії, де загинули українські військовополонені, виявили свіжі могили, які могли бути вириті до вибуху.

Про це заявив засновник проєкту журналістських розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс, опублікувавши відповідне відео з супутника у Twitter, пише Суспільне.

«Знімки з нижчою роздільною здатністю на Planet вказують на те, що зрушення ґрунту (видно внизу цього відео) сталося після 18 липня і до 21 липня в Оленівській в'язниці», - написав Хіггінс.

Раніше супутникові знімки з Оленівської колонії опублікував OSINT-дослідник Александер Олівер, зазначивши, що на знімку від 27 числа (за два дні до вибуху) могили біля північної стіни колонії ще порожні, а засипали їх 29 липня, у день вибуху.

«Якщо це могили, то це ще один доказ того, що це був заздалегідь спланований російський воєнний злочин, який, мабуть, був підготовлений за кілька днів. Звичайно, в таборах для військовополонених можуть існувати могили, які не є свідченням масштабного воєнного злочину. Але кількість можливих могил, які здаються свіжими на цих знімках, та масштаби воєнних злочинів наштовхують на думку, що це не збіг», - написав Олівер.

Нагадаємо, як свідчить перехоплення СБУ, «обстріл» Оленівської колонії вчинили самі окупанти.

 

Можливо зацікавить