Річка перетворилася на болото: де саме у Луцьку чиститимуть Стир

Річка перетворилася на болото: де саме у Луцьку чиститимуть Стир

У Луцьку видалять аварійні дерева з прибережної зони Стиру та очищать русло річки Стир на ділянці від моста на вулиці Ковельській до моста на вулиці Карпенка-Карого. 

Раніше на сайті місцевих петицій лучанин Валентин Мамосюк, зареєстрував звернення до місцевої влади із проханням очистити водойму в заплаві річки Стир в районі вулиць Гнідавська – Ковельська, - пише Суспільне.

Нагадаємо, департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради 6 вересня оголосив торги на розроблення тендерної документації для очищення русла річки Стир.

"Очерет поріс і річка перетворилася на болото. Колись років 50 тому Стир був судноплавним, річкою доставляли щебінь, будматеріали, пісок. А на сьогодні річкою ніхто не займається", – розповів чоловік Суспільному. Його петиція необхідної кількості голосів серед лучан не набрала.

Зі слів керівника міського департаменту житлово-комунального господарства, рішення про очищення річки і проведення тендеру не пов’язано із петицією. Як швидко вдасться почати роботи, залежить від результатів тендеру на Prozorro.

Підрядник має почистити ділянку від моста на вулиці Ковельській до моста на вулиці Карпенка-Карого. 

"Вона найбільш захаращена", – додає чиновник.

Можливо зацікавить