Росія готується до максимальної ескалації: Данілов розповів, коли це може статися

Росія готується до максимальної ескалації: Данілов розповів, коли це може статися

Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів, що росіяни готуються до серйозної ескалації війни, що може статися через два-три тижні.

Про це він заявив у інтерв'ю Sky News, що було опубліковане 31 січня.

Секретар РНБО розповів, що Росія готується до максимальної ескалації. За йог словами,  це збирання всього можливого, тренування, навчання.

 Данілов не виключає, що Росія може спробувати влаштувати ще одну атаку з півночі, півдня та сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року. Ймовірно, що це буде навіть приурочено до річниці вторгнення.

«Ми розуміємо, що все на столі… Я можу сказати, що ми не виключаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні», – заявив Данілов.

Посадовець запевнив, що ЗСУ готуються до всіх можливих варіантів розвитку подій і цього разу мають значно більшу підтримку від західних партнерів, таких як Велика Британія, ніж 12 місяців тому. За його даними, участь у новому масштабному російському наступі буде брати приблизно половина з понад 320 тис. мобілізованих росіян.

Данілов сказав, що головні бої війни ще попереду.

«Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні», – підсумував секретар РНБО.

Читати також:

  • Нове загострення бойових дій, ймовірно, відбудеться вже у лютому 2023 року. На це вказують багато маркерів, сказав Данілов.
  • Данілов назвав жорсткі відео з повістками фейками Росії.

Можливо зацікавить