«Росія взагалі не рахує людей»: Зеленський повідомив, що відбувається на фронтах

«Росія взагалі не рахує людей»: Зеленський повідомив, що відбувається на фронтах

Президент Зеленський повідомив, що найскладнішою на фронті залишається ситуація в Бахмуті, де інтенсивність боїв лише наростає. Відтак, засідання Ставки верховного головнокомандувача відбувається двічі на тиждень.

Про це глава держави розповів під час традиційного відеозвернення 28 лютого.

 

«Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Знову в розширеному форматі доповідали ГУР, Міністерство оборони, главком, командувачі напрямків. Детально займаємось ситуацією на кожному з фронтових напрямків. Найтяжче, як і раніше, – Бахмут і бої, що мають значення для захисту міста», – заявив Зеленський.

 За словами президента зараз засідання Ставки верховного головнокомандувача відбувається двічі на тиждень.  

«І сьогодні генерал Сирський доповів, що від минулої Ставки лише на його напрямку близько 800 убитих ворогів. Росія взагалі не рахує людей, відправляючи їх на постійні штурми наших позицій. Інтенсивність боїв лише наростає», – зазначив президент Зеленський.

Він подякував всім українським військових та розповів, що відбувається на інших напрямках, зокрема, не обійшов увагою обстріли Херсона.

«Звичайно, розглянули на Ставці й інші напрямки на Донбасі, також зони відповідальності угруповань "Таврія", "Одеса". Генерал Москальов доповів щодо ситуації навколо Херсона та в області. Понад 30 російських обстрілів Херсонської області за цю добу! Просто по вулицях, просто по людях. Мої співчуття усім, хто втратив рідних. За сьогодні вже четверо загиблих. Зробимо все, щоб придушити терористів», –  сказав Володимир Зеленський.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв доповів щодо ситуації на півночі й по периметру кордону: контроль над ситуацією – в українських сил.

Зеленський додав, що на Ставці також детально розглянули логістику для передової, покриття дефіцитів. 

«Готуємо повернення наших воїнів до активних дій заради звільнення нашої землі. Пам’ятаємо цю нашу цілком справедливу мету і щодня наближаємося до її реалізації. Україна буде вільною. Вся Україна», – наголосив президент.

Читайте також:

Можливо зацікавить