"Росія вже відходить від ультиматумів, але для перемовин потрібна участь західних партнерів", - Зеленський

"Росія вже відходить від ультиматумів, але для перемовин потрібна участь західних партнерів", - Зеленський

"Сто відсотків ми знаємо, що буде перемога, і на сто відсотків ми не знаємо, коли це буде. Наші дипломати працюють і проговорюють деякі деталі адженди, яка може бути між Україною та Російською Федерацією. Я хотів би, щоб це сталося, і це був би реально, на практиці, а не на словах розпочатий процес врегулювання. Процес миру, процес закінчення війни», – зазначив Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ.

Як зауважив Президент, на початку переговорного процесу щодо завершення війни Росія часто висувала ультиматуми, на які Україна не погоджувалася, і військові дії посилювалися. Але сьогодні замість ультиматумів починається розмова. І це принципово інший підхід.

"Ми бачимо, що швидкої операції – триденної чи чотириденної – не відбулося. Окупації нашої держави, зміни керівництва нашої держави, зміни прапора нашої держави не відбулося. Впевнений, що й не відбудеться. І навіть якщо сюди привезти помирати мільйон російських громадян, то окупувати українців неможливо. Можна окупувати, заблокувати всі міста, засипати Україну трупами російських військових, але окупувати голову наших людей неможливо", – переконаний він.

При цьому Президент виступає за активніше залучення до переговорного процесу західних партнерів, лідерів західних країн.

"Тому що коли ми говоримо про пункти щодо гарантій безпеки нашої держави, то після такої кривавої війни просто довіряти Росії в Україні вже не зможуть. Тому, крім Російської Федерації, ці гарантії безпеки мають запропонувати й інші лідери", - наголосив він.

Можливо зацікавить