Росія змінила тактику обстрілів українських міст: в ЗСУ розповіли подробиці

Росія змінила тактику обстрілів українських міст: в ЗСУ розповіли подробиці

З початку весни ворог переглянув тактику обстрілів українських міст. Тепер російські окупанти зосередилися на ракетних атаках тих територій, до яких можуть дістатися.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише «Главред»

«Всі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об'єктах нашої критичної інфраструктури. Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує», - сказав Ігнат.

Він розповів, щоза даними української розвідки, кілька місяців тому Росія мала на зберіганні 7 тисяч ракет для С-300, але з цієї кількості вже використаний чималий обсяг.

«Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не відсиріли. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території Росії. Вони не долітали», - пояснив він.

За його словами, РФ може виготовляти ракети для С-300 та С-400. Крім цього, нещодавно з’явилась інформація про відновлення виробництва ракети Х-50, яка є аналогом Х-101.

 Читайте також:

Можливо зацікавить