Росіяни намагаються обдурити українську ППО: у ЗСУ розповіли подробиці

Росіяни намагаються обдурити українську ППО: у ЗСУ розповіли подробиці

Росіяни можуть використовувати повітряні кулі для того, щоб виснажити українську ППО.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, пише РБК-Україна.

Він розповів, що росіяни можуть запускати повітряні кулі, які схожі на ті, які США нещодавно збивало над своєю територією.

«Можливо, були і повітряні кулі, які запускали. Інформація перевіряється. Можливо, це не такі повітряні кулі, як були в США, але можливо повітряні кулі теж запустили, щоб виснажувати ППО чи для іншого», - розповів Ігнат.

Він припустив, що це могло статися і під час сьогоднішньої тривоги в частині областей України.

Окрім цього, Ігнат заявляв, що росіяни останній тиждень почали частіше атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе. Але їх метою є дослідження роботи українських систем протиповітряної оборони.

Читати також:

  • Після поранення під Соледаром лікується в одній із волинських лікарень у Камінь-Каширському районі 37-річний військовослужбовець Олександр Пікуль. Чоловік отримав травму руки під час мінометного танкового обстрілу: має перелом кістки та часткову травматизацію нервів. Олександр родом із Коростеня на Житомирщині.
  • Найбільш напружена ситуація сьогодні на Донецькому напрямку, тут противник здійснює щодня до 50 атак. Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки. 

 

Можливо зацікавить