Росію слід виключити зі складу ООН. Петиція

Росію слід виключити зі складу ООН. Петиція

Ініціативна група «Громадський Хаб», до якої входять фахівці з міжнародного права та експерти із зовнішньої політики, створили міжнародну петицію Kick Russia out of the UN! («Геть Росію з ООН!») з вимогою до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша надати документи, що засвідчують юридичні підстави членства росії в ООН. У разі відсутності таких документів петиція містить вимогу припинити фіктивне членство Росії в ООН.

Станом на зараз відповідна петиція набрала більше 200 тисяч голосів з необхідних 300 тисяч. Пдписати її може кожен за посиланням.

На думку адвоката та співзасновника Ініціативної групи «Геть Росію з ООН» Максима Баришнікова, у терористичної держави Росія немає жодних законних підстав для перебування в Організації Об'єднаних Націй. Адже вона не є країною-засновницею організації і не проходила процедуру вступу до неї, а отже, не має правових підстав вважати її членом.

Максим Баришніков наголошує на тому, що Росія стала членом ООН на підставі фейкового листа, який Борис Єльцин написав 24 грудня 1991 року на ім'я тодішнього генерального секретаря ООН Переса де Куельяру, в якому тричі була по-різному названа держава. У цьому листі Єльцин звернувся до генерального секретаря на підставі міфологічних «алмаатинських паперів», юридичний зміст яких ніхто детально не вивчав з проханням замістити місце в ООН та Раді Безпеки колишнього СРСР.

«Оскільки Російська Федерація ніколи не набувала, згідно з процедурою, визначеною в 3,4,110 статтях статуту ООН, статусу країни-члена цієї організації, не може йтися про виключення Росії. Ми тільки хочемо, щоб країни-члени ООН визнали очевидний факт - відсутність будь-яких повноважень Росії як засновника цієї організації. Щоб ООН припинила доступ представників Росії через непідтвердження повноважень. Зокрема, делегацій від Росії у діяльності всіх робочих органів ООН. І, мабуть, у найголовнішому з них у Раді Безпеки ООН», - заявив Баришніков.

23 стаття Статуту ООН взагалі не містить посилання на Росію як на постійного члена такої Ради Безпеки. І тут слід нагадати, що навіть Статут ООН ніколи не був ратифікований Російською Федерацією.

Радянський Союз та УРСР ратифікували цей Статут у 1945 році, Російська Федерація цього ніколи не робила. Просто все сталося 1991 року шляхом заміни таблички з написом СРСР на табличку з написом «Російська Федерація».

Отже, про жодне виключення Росії з ООН мови бути не може, просто їх потрібно викинути як тих, хто абсолютно безпідставно перебуває там серед країн-членів.

Можливо зацікавить

Путін нелегітимний президент РФ: Європарламент ухвалив резолюцію

Путін нелегітимний президент РФ: Європарламент ухвалив резолюцію

Війна в Україні Герой України

У день загибелі міг не йти на позиції, бо щойно прийшов з «нуля»: триває збір підписів про присвоєння волинянину державної нагороди

Герой України

Четверо дітей втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Організовувала вибори в ДНР, аби приєднатися до Росії: на Волині судили колаборантку

Організовувала вибори в ДНР, аби приєднатися до Росії: на Волині судили колаборантку

Війна в Україні

Попри контузії та поранення повертався на фронт: 22-річному штурмовику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: іноземна молодь налагоджувала «міжнародні відносини» з окупантами

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: іноземна молодь налагоджувала «міжнародні відносини» з окупантами

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію

Соледар Герой України

Майже 40 днів лікарі боролися за його життя: 23-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду