Розрубали обличчя лопатою: окупанти вбили українця, який захистив свою дружину

Розрубали обличчя лопатою: окупанти вбили українця, який захистив свою дружину

  Очевидці, що на власні очі бачили звірства армії РФ під час окупації Київщини, розповідають нові історії. У селі Андріївка у Бучанському районі російський солдат намагався зґвалтувати дружину місцевого жителя. Той застрелив окупанта, але потім росіяни вбили чоловіка, розрубавши його обличчя саперною лопатою.

Про це розповів брат загиблого Віктор Рибицький під час зафільмованого у стрічці «Андріївка. Трагедія одного села» розслідування.

 Відомо, що трагедія сталася у березні 2022 року.

«Російський військовий почав чіплятися до дружини Вані. Вона його жорстко послала. Він накинувся на неї і почав душити та намагався зґвалтувати. Брат мій відтягував його і кричав: «Не треба, це моя дружина». Вона вивернулася і втекла до сусідів. Вона ховалася ніч, а під ранок прийшов мій брат, заліз через вікно і сказав: «Я вбив хлопця, який до тебе чіплявся», – розповів Віктор.

Потім тіло Івана знайшли на території будинку, який захопили російські окупанти.

Брат розповів, що у свідоцтві про смерть йшлося, що в Івана розсічено обличчя, а причиною смерті вказано відкриту черепно-мозкову травму.

«Тобто я можу уявити, що військовий чи саперною лопаткою, або сокирою забив просто до смерті людину», — розповів брат Івана.

Читайте також:

Можливо зацікавить