Розслідувачі встановили 4 росіян, які запускають «Шахеди» по Україні

Розслідувачі встановили 4 росіян, які запускають «Шахеди» по Україні

Журналісти ідентифікували чотирьох росіян, які запускають іранські дрони-камікадзе по території України.

В ході розслідування журналісти видань Слідство.Інфо та Наші гроші. Львів виявили, що головний центр російської армії, де готують російських дронщиків, знаходиться у місті Коломна. Саме у 924-му центрі безпілотної авіації вчать операторів та випробовують безпілотники перед тим як поставити їх на озброєння у російську армію, - пише УНІАН.

Під прикриттям армійських змагань російські військові в Ірані вчилися керувати дронами-камікадзе «Шахед». Військові з Коломни влітку їздили в Іран, щоб навчитися керувати іранськими дронами, які зараз руйнують українські міста та вбивають мирних мешканців.

Кількох з цих російських офіцерів журналістам вдалося ідентифікувати та навіть поспілкуватися з ними телефоном. Ними виявились росіяни Сергій Созінов, Андрій Степовий, Гліб Півкін та Євген Глухов. Один з них сказав, що не вважає, що вчиняє воєнні злочини та й взагалі, каже, «займаюся криптовалютами».

Читати також:

  • 23 вересня росіяни вперше атакували Одесу іранськими дронами-камікадзе. В результаті ворожого удару двоє людей загинуло, стільки ж отримало поранення. Це свідчить про те, що вони такі ж небезпечні, як і ракети.
  • Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти хочуть знову вдарити іранськими «Шахедами». Вони планують тривалу атаку.

Можливо зацікавить