Що робити, коли у квартирі зникло світло, газ та питна вода: поради туриста

Що робити, коли у квартирі зникло світло, газ та питна вода: поради туриста

В українських містах існує загроза відключення опалення, перебої зі світлом та газом, адже цієї зими окупанти змушують нас облаштовувати свої помешкання дещо інакше, ніж зазвичай. Хтось обирає генератори або буржуйки, хтось купує обігрівачі, запасається ковдрами, теплим одягом, спальниками та грілками. Туристи розповіли як перезимувати, маючи намет, фільтр для води та пальник.

Поради публікує 12 канал.

 За словами альпініста Олександра Оришка, туристичне спорядження можна використовувати у звичайних умовах.

Відключили опалення у помешканні

Для того, аби зігрітися у квартирі можна розкласти намет. Ціна туристичного намету стартує від 3 тисяч гривень. Добре зігріє і спальний мішок. Найдешевший коштує 1300 гривень.

Аби підсилити ефект спальника можна вдягнути термобілизну. Вона коштує від 1200 і до 10 тисяч гривень.

Відключили електроенергію

У цьому випадку допоможе ліхтар, який чіпляється на голову. Працюють вони як на батарейках, так і електриці. Ціна - від 1000 гривень. Також може допомогти діодна лампа, яка довго тримає заряд. 

Відключили газ

При відсутності газу турист радить використовувати пальники. Найпростіші з них коштують 800 гривень. У квартирі можна використовувати газові та спиртові горілки. 

Мультипаливний пальник заборонено використовувати у приміщеннях, але можна на дворі. Він працює на будь-якому паливі.

Немає питної води

Для цього у туристів є також свої поради. Можна використовувати фільтри для води. За його допомогою в питну воду перетвориться навіть ржава вода. 

Можливо зацікавить