Що святкують 25 вересня: традиції, заборони

Що святкують 25 вересня: традиції, заборони

25 вересня іудеї святкують Новий рік «Рош ха-Шана», а в Україні відзначають День машинобудівника. Православна церква вшановує пам'ять священномученика Артемона (Автонома), який в 4 столітті служив єпископом в Італії.

У неділю, 25 вересня, відзначають День коміксів. Щороку це свято неофіційно відзначають у США.

День машинобудівника

Професійне свято – День машинобудівника святкують в Україні згідно з президентським указом від 8.09.1993 № 361/93 в четверту неділю вересня.

Сфера машинобудування розділяється на багато напрямків, які відіграють важливу роль в економічному секторі України. Це аерокосмічна галузь, електроніка, автомобілебудування, заводи з побудови суден та локомотивів тощо.

«Рош ха-Шана»

Рош ха-Шана відзначають в 1 і 2 день єврейського місяця тишрей. У цей місяць у юдеїв починається відлік нового року. Тишрей зазвичай випадає на вересень або жовтень. У 2022 році євреї відзначать Рош ха-Шана 25 вересня і закінчать святкування ввечері 27 вересня. За єврейським календарем в цю дату почнеться 5783 рік.

Євреї вважають, що саме на Рош ха-Шан Бог вирішує долю кожної людини і оцінює нас за нашими вчинками. У цей день юдеї роздумують, як вони провели минулий рік і які вчинки зробили. Вони моляться богу про благополуччя і покаюються в недобрих справах.

Можливо зацікавить