Що їдять діти у школах Луцька та скільки це коштує

Що їдять діти у школах Луцька та скільки це коштує

Попри те, що більшість шкіл Луцька перейшли на змішану форму навчання, їдальні працюють за звичним графіком. Тільки тепер працівникам Луцького комбінату шкільного харчування доводиться щодня готувати на десять тисяч порцій менше. 

Кухарі, які готують обіди для учнів 25 школи, наголошують, що діти не мають бути голодними через часті повітряні тривоги і вимкнення світла, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Коли до школи приїхала знімальна група, у меню був салат зі свіжої капусти, курячі нагетси, гречана каша, бутерброд, яблуко та чай. Діти кажуть, що їм смачно.

Кухарі розповідають, що до проблем із світлом приходили о 4 ранку, аби встигнути приготувати перший обід для наймеших. Зараз часу на приготування залишається менше, адже свіло вмикають о 6, а о 10 вимикають. Неабияк додає клопотів і обід в укритті. 

І ковід і війна додали труднощів у приготуванні обідів. Продукти здорожчали, але вартість та склад вдалося залишити на тому ж рівні. Нині вартість шкільного обіду 35 гривень. У меню так само багато м'яса - в основному курка та рибні котлети. До свіжих салатів додалася квашенина 

Кухарі розповідають, що навіть за тривалої відсутності світла, намагаються готувати повноцінні обіди. Лише одного разу були вимушені обмежитися бутербродами із соком, бо у день масованого обстрілу світла не було взагалі.

Більше дивіться у сюжеті.

Можливо зацікавить