У списку - Скабєєва, російські міністри і губернатори: США оголосили нові санкції проти Росії

У списку - Скабєєва, російські міністри і губернатори: США оголосили нові санкції проти Росії

До річниці повномасштабного вторгнення в Україну Держдепартамент США у межах санкційного пакету оголосив про введення візових та фінансових обмежень щодо низки російських фізичних та юридичних осіб.

Про це повідомляє «Європейська правда».

У санкційному переліку наведені імена низки очільників федеративних одиниць Росії, дев’ять міністрів (зокрема, міністр з надзвичайних ситуацій Александр Куренков і міністр цифрового розвитку Максут Шадаєв).

Обмеження запровадили, серед іншого, проти пропагандистки Ольги Скабєєвої, ватажка терористичної організації «ЛНР» Леоніда Пасєчніка, батальйону бойовиків «Спарта» і батька його померлого засновника Владіміра Жоги, якого у травні 2022 року особисто приймав Владімір Путін.

Фінансові санкції накладені на низку компаній, що працюють у секторі оборони Росії, а також допомагають їй ухилятись від уже запроваджених санкцій.

Крім того, Державний департамент оголосив про запровадження візових обмежень для 1219 російських військових, включно з офіцерами, за дії, що загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність України.

Нагадаємо, у п'ятницю Сполучені Штати оголосили про запровадження нових санкцій проти Росії у річницю військового вторгнення в Україну. Санкції запроваджені проти понад 200 фізичних та юридичних осіб, включаючи як російських, так і третіх країн у Європі, Азії та на Близькому Сході, які підтримують військові зусилля Росії.

Крім того, президент США Джо Байден у п’ятницю підписав указ про запровадження мит у розмірі 200% на імпорт алюмінію з Росії, яка є другим у світі виробником цього металу.

Читайте також:

Можливо зацікавить