Шаман із США на Світязі молиться за мир: у перший же день його обрядів підірвали Кримський міст

Шаман із США на Світязі молиться за мир: у перший же день його обрядів підірвали Кримський міст

Американець Енді Топел чи не щодня молиться неподалік Шацьких озер. Енді, уродженець Сполучених Штатів Америки, переконаний: ритуал «Агніхотра» може допомогти усьому світу. Це вогняний ритуал, який ще з давніх-давен на сході чи на заході сонця проводили індуси. Аби розвести полум'я потрібні особливі інгредієнти.

Інгредієнти Енді розпалює у спеціальному мідному котлі, що має форму піраміди. В процесі ритуалу – читає мантри, й називає це медитацією, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Енді впевнений, що повномасштабна війна в Україні – це результат вибуху на Чорнобильській атомній електростанції у 1986 році, тому свій обряд він проводить на витоку Прип'яті. Мовляв, забруднене повітря – забруднена свідомість. Енді зізнається: хотів потрапити в саму Чорнобильську зону. 

«Вторглася Росія, і я скасував свої плани їхати туди. Але після невеликих досліджень мені вдалося знайти це місце. Тут Прип'ять починається...», - каже Енді Топел.

Тож вирішив, що звідси допомагати українцям ще краще. Прип'ять протікає через значну частину прикордонних територій на півдні білорусі, біля Чорнобильської атомної електростанції, а потім впадає в Дніпро, що продовжує залишатися центром багатьох ключових подій у російській військовій агресії в Україні.

«У перший же день, коли я провів обряд на Прип'яті й кинув попіл у воду, підiрвали Кримський міст», - стверджує він.

 І це не збіг обставин – переконаний Енді, а відтак свої ритуали біля Прип'яті задля перемоги України продовжує. Американець розуміє, що чимало людей його погляди і ритуали не поділяють. Та й без казусів не обійшлося – пастух із коровами, що проходив поряд під час обряду, якось сприйняв його за шпигуна.

«He angrily...Він агресивно сказав: «Йди зі мною» і ми ще два кілометри йшли вздовж річки, й врешті він привів мене до військової частини...Я був трохи наляканий, але водночас це було захоплююче – я познайомився з українськими військовими. Поки чекали командира частини, військові пригощали чаєм із печивом. А коли начальник прийшов – зробили спільне фото і Енді відпустили. Він сказав так, продовжуй це робити», - пригадує він.

Енді і не припиняє – каже: звільнити Херсон українцям, А США та Росії – сісти за стіл переговорів після кількамісячної перерви допомогли саме його ритуали. Вони, переконаний, рятуватимуть світ й надалі.

Енді – відкритий до людей, і готовий навчити «Агніхотрі» кожного охочого. Утім поки на початку ріки Припять ритуали проводить наодинці. 

Можливо зацікавить