Шарпанина та подряпини: у Луцьку між патрульними та адвокатом виник серйозний конфлікт

Шарпанина та подряпини: у Луцьку між патрульними та адвокатом виник серйозний конфлікт

У Луцьку в п'ятницю ввечері, 7 квітня, виник конфлікт між патрульними поліцейськими та волинським адвокатом Назаром Щербяком.

Про це пише Конкурент. 

У коментарі журналістам адвокат розповів, що того вечора на перехресті вулиць Воїнів Інтернаціолістів та Кравчука водія «опеля» зупинила поліція через порушення правил дорожнього руху.

«Надалі йому (водієві – ред.) повідомили, що він перебуває в стані сп'яніння. Він повідомив, що згоден пройти тест на стан сп'яніння за допомогою Drager на місці, однак працівники поліції сказали, що на місці вони огляд не будуть проводити, а повезуть його для проходження огляду на стан сп'яніння в наркодиспансер», – повідомив адвокат Назар Щербяк.

За словами адвоката Назара Щербяка, він одразу вирушив до клієнта у наркодиспансер. Там і почався конфлікт.

«Працівники поліції повідомили, що будь-яких законних підстав для його затримання немає, це видно на відео. Протоколу затримання немає, також відсутнє направлення на проходження медичного огляду. Клієнт сів до мене в автомобіль, і я хотів сісти в авто також, і поїхати з місця події. Саме від наркодиспансеру. Однак працівники поліції, застосовуючи фізичне насильство, не допускали мене до клієнта та до мого особистого автомобіля. Вони заблокували авто і перешкоджали здійсненню захисту прав та інтересів мого клієнта», – розповів адвокат.

Згодом правозахисник звернувся до медзакладу, де травматолог зафіксував легкі тілесні ушкодження, а саме: забій та підшкірні гематоми обох плечей.

Речниця управління патрульної поліції у Волинській області Ольга Коваленко прокоментувала цей інцидент телеканалу.

«Водій вказаного транспортного засобу, здійснюючи поворот, не увімкнув світловий покажчик повороту. Під час спілкування з керманичем поліцейські виявили в нього явні ознаки наркотичного сп’яніння: сповільненість мови, звужені зіниці, що не реагують на світло та поведінка, яка не відповідає обстановці», – заявила речниця патрульної поліції.  

Наголосила, що водію запропонували пройти освідування у лікаря-нарколога, на що він погодився. Коли інспектори разом з водієм приїхали до Волинського медичного центру терапії залежностей, туди ж прибув й адвокат керманича. Він замкнув свого довірителя у власному авто та не випускав його, перешкоджаючи законним діям поліцейських.

«Водій своєю чергою уже не виявляв бажання проходити освідування та вчиняв дії для ухилення від його проходження. Нині, всі обставини цієї ситуації перевіряються. Наразі, жодних порушень з боку працівників патрульної поліції не виявлено», – додала Ольга Коваленко.

Більше детальної інформації про конфлікт у поліції пообіцяли надати згодом.

Адвокат Нараз Щербяк, який отримав забій та гематоми зазначає, що буде звертатися у відповідні органи, аби надати правову оцінку діям патрульних поліцейських.

Читайте також:

Можливо зацікавить