Школярі з Боратинської громади здійснили похід Стирем на байдарках

Школярі з Боратинської громади здійснили похід Стирем на байдарках

Учні Боратинського ліцею, разом із тренерами Віталієм Гнатюком та Миколою Калишем, здійснили водний туристський похід річкою Стир. Юні спортсмени апробували новий водний маршрут громадою. Учасники походу долали дистанцію з Мстишина до Боратина загальною протяжністю понад 20 км.  

Про це йдеться на офіційному сайті Боратинської територіальної громади.

Учні розповідають, що сплав став для них дебютом і досить вдалим, поєднавши в собі активний відпочинок, гарні краєвиди, приємне спілкування та багато позитивних емоцій.

Варто додати, що водні походи – досить успішна практика для туристів Боратинської громади. Гуртківці неодноразово сплавлялися річками Волині – Стохід, Турія, Прип’ять. Також вони неодноразово були учасниками та призерами Чемпіонатів України з водного туризму серед учнівської молоді.

Ще один цікавий момент, ще до війни у Боратинській громаді почали працювати над створенням нового туристичного маршруту річками Чорногузка та Стир.

Водний похід передбачає екстремальний сплав та екскурсії унікальними природними локаціями.

Його вже навіть опробували. Перша екскурсійна група подолала маршрут із Новостава до Боратина протяжністю 11,7 км за 2,5 год.

Школярі з Боратинської громади здійснили похід Стирем на байдарках
Олексій Кушнєр

Цікаво, що групу тоді вій учасник АТО з Променя, який нині боронить Україну на фронті, Олексій Кушнєр. Свого часу він виграв особистий проєкт від Міжнародної організації з міграції і закупив човни для сплавів. Під час водного походу також випробували нове обладнання байдарки та комплектуючі, яке придбали у рамках проєкту «КРОК».

Можливо зацікавить