"Шубосховище Марченко", кулемет "Максим" та дорогий посуд: як зсередини виглядає палац втікача-Медведчука

"Шубосховище Марченко", кулемет "Максим" та дорогий посуд: як зсередини виглядає палац втікача-Медведчука

За інформацією джерел "Слідства.Інфо", Медведчук офіційно не виїжджав за межі України. Його дружина Оксана Марченко за кілька днів до початку війни виїхала у Білорусь, а напередодні вторгнення Росії в Україну записала відео у Москві.

Поки кум Путіна сидів під домашнім арештом, він також реконструював свій палац під Києвом, поблизу мальовничої Пущі-Водиці. Днями на територію палацу прийшли активісти, які взяли його під тимчасовий контроль, аби мародери не розікрали речі та коштовності. Активісти чекають на правоохоронців, щоб ті описали  та заарештували майно.

Активіст Петро багато років охороняв від мародерства знамениту "хонку" Віктора Януковича у Межигірʼї. Тепер, каже Петро, роботи додалося. 

Сам палац зараз порожній. Сім’я Медведчука його реконструювала і перебудовувала, тому всередині зараз лише голі стіни й деревʼяні балки. Проте багато цінних речей та предметів розкоші Медведчуки заховали у картонні коробки і перенесли до господарських приміщень. Кімнати заставлені вщент картинами, іконами, гобеленами та статуетками. 

Із золотої рами нас дивиться дружина Медведчука Оксана Марченко, поряд лежить рамка з написом "Оксана Марченко лучшая".

"Шубосховище" - це окрема кімната, де зберігаються хутряні речі дружини кума Путіна. Ми нарахували кілька десятків шуб та інших елементів гардеробу. На поличках стоять голови манекенів з хутряними шапками на них. 

Збоку у коридорі стоять великі коробки, всередині - менші коробки з логотипом Hermes Paris. Це розкішні тарілки та сервізи, які коштують сотні, а іноді й тисячі євро за одиницю. Приміром, одна ця невелика тарілка із зображенням леопарда коштує 11 тисяч гривень. Посуду цієї елітної марки у коробках - десятки чи сотні штук.

У підвалі Медведчуки зберігали валізи Louis Vuitton та інші дороговартісні предмети. З-під чорного сміттєвого пакету видно валізу, яка зовні нагадує модель Louis Vuitton Alzer-80, яка коштує близько 400 тисяч гривень. 

Поряд із кришталевою люстрою, оцінити вартість якої нам не під силу, стоїть кулемет "Максим". Із напису дізнаємося, що кулемет Медведчуку подарували його охоронці та водії у 2004 році на честь 50-річчя. 

Активісти поки не розуміють, скільки часу займе опис цього майна і що з ним далі робити. Вони лише сподіваються, що маєток і всі ці коштовні речі стануть власністю держави.

Днями президент Володимир Зеленський підписав закон про примусове вилучення і націоналізацію російських активів на території України. Активіст Петро не сумнівається, що під цю націоналізацію потрапить і палац кума Путіна. Головне - вберегти це все від розкрадання.

Можливо зацікавить