Шварценеггер розкритикував європейців за купівлю російського газу

Шварценеггер розкритикував європейців за купівлю російського газу

Відомий актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер вважає, що купуючи газ у росії, європейці опосередковано фінансують війну в Україні.  

Про це він заявив на кліматичній конференції Austrian World Summit, інформує Українська правда.

«Подивіться на трагедію в Україні. Ми всі в жаху від того, що бачимо в новинах щовечора, але будьмо чесними. 1300 ракет, які Росія випустила за перші два місяці війни по Україні коштували 7,7 млрд євро. За цей же час Європа заплатила Росії 44 млрд євро за енергоносії. Звичайно, росіяни засмучені тим, що втрачають всіх своїх солдатів і так багато техніки, танків літаків та іншого.Але вони кажуть: «Гей, принаймні нам не потрібно платити за цю війну. Європейці шлють нам гроші. Вони платять за війну», - зазначив політик. 

Він відзначив, що з якого боку не глянь, на руках причетних - кров.

«Ми маємо перестати брехати самим собі. Зараз у нас є всі необхідні технології, щоб залишити викопні енергоносії у минулому. Ми в боргу перед українськими дітьми в бомбосховищах. Ми повинні зробити все можливе, щоб позбавитися нашої залежності від викопного палива.Ми маємо бути частиною рішення, а не частиною проблеми. Поразка тут не варіант», - додав він.

У відповідь на слова Шварценеггер радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав забезпечити Україну необхідною зброєю для боротьби з російськими загарбниками.

Нагадаємо, нещодавно легендарному актору подарували вишиванку луцького бреду.

Можливо зацікавить