Сільський вчитель та батько трьох дітей з Луцького району робить у Польщі машини для ЗСУ

Сільський вчитель та батько трьох дітей з Луцького району робить у Польщі машини для ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення Україна почала отримувати допомогу з різних країн світу – як від іноземців, так і від українців в еміграції. Один із них – Андрій Максимов. Колишній вчитель праці із села Щурин Доросинівської громади Луцького району закуповує та відправляє автівки на фронт.

Вже кілька років він працює під Варшавою електриком-гідравліком, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Із початком повномасштабної війни не лише ремонтує машини для фронту, а й самостійно переобладнає їх у швидкі допомоги, а також вигадує різні устаткування, які допомагають на передовій.

Андрій виїхав з України кілька років тому, але з початком повномасштабного вторгнення вирішив повертатися і йти на війну. Залишатися у Польщі його переконав директор фірми, де чоловік працює та дружина, яка приїхала до Андрія із трьома дітьми. 

З 24 лютого минулого року Андрій відправив на фронт вже 5 автівок. Частина з них була оснащена медичним устаткуванням та ліками. За словами волонтера, коли він лише починав збір грошей, навіть не розраховував на таку підтримку від людей. Хтось допомагав викупити автівку, хтось приїздив і зварював деталі, а хтось закуповував ліки. Зараз чоловік організував групу у соцмережах, де збирає кошти на потреби армії або шукає людей, які готові допомогти. Через постійну волонтерську роботу Андрій не часто буває поруч із сім’єю, а вільний час проводить в автомайстерні. Втім рідні звикли до його затятості та наполегливості і всіляко допомагають. 

Попри втому та часом байдужість інших, Андрій Максимов продовжує працювати і каже, що не зупиниться до перемоги України, яка залежить від внеску кожного з нас.

Читайте також:

Можливо зацікавить