Скандального чиновника Штефанесу засудили до 5,5 років тюрми

Скандального чиновника Штефанесу засудили до 5,5 років тюрми

Експосадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесу суд визнав винним у привласненні бюджетних коштів та нападі на журналістку, призначивши покарання - позбавлення волі терміном 5 з половиною років. Також Штефанесу зобов’язали повернути Підгайцівській сільській раді понад пів мільйона гривень збитків.

Про це стало відомо під час оголошення вироку, який суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш зачитав у середу, 19 квітня.

Георгія Штефанесу судили одразу за двома епізодами. Йдеться про привласнення, розтрату майна і заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та організувавши злочинну групу (ч. 3 і 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ККУ); а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 ККУ). Судовий розгляд тривав півтора року.

Георгій Штефанеса своєї вини не визнав і відмовився давати показання.

У той же час, заслухавши усіх свідків та дослідивши докази, суд вирішив, що вина Георгія Штефанеси за здійснення вказаних злочинів підтверджується повністю. Також суд не побачив обставин, які могли б пом‘якшити вирок, адже обвинувачений не робив спроб відшкодувати збитки, відсутність каяття тощо.

Нагадаємо, у січні 2021 року в приймальні голови Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса накинувся на журналістку Людмилу Яворську. На той час він працював проєктним менеджером сільради, зокрема, керував ремонтами доріг в громаді.

Як з‘ясували журналісти після цього інциденту, Штефанеса організував схему: пропонував майстрам з ремонту, а також своїм друзям і родичам оформлятися підприємцями і за 10% прибутку через них проводити ремонти доріг за суттєво завищеними цінами.

Серед «підприємців», які ремонтували дороги в Підгайцівській громаді у тому числі - родичі Штефанеси: сини, донька,  дружина, невістка. Всього - шість підприємців із прізвищем Штефанеса, які загалом виграли 210 тендерів із ремонту доріг на понад 61 млн грн.

У суді розглядали два із подібних епізодів «ремонтів», як нібито робила дружина обвинуваченого Лариса Штефанеса.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить