Скандальному держслужбовцю з Підгайців загрожує 6 років за ґратами

Скандальному держслужбовцю з Підгайців загрожує 6 років за ґратами

Скандальному держслужбовцю із Підгайців Георгію Штефанесі загрожує 6 років за ґратами.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Він прославився ремонтами доріг, які були зроблені геть неякісно. А судово-економічна експертиза визначила, що лише на одній вулиці в Підгайцях він заробив майже 300 тисяч гривень.

Журналістка Людмила Яворська, яка висвітлювала діяльність підгайцівських посадовців переконана, що Георгій Штефанеса мав, що приховувати у тому числі й від журналістів. 

«Думаю, саме тому він так повівся зі мною, щоб залякати і не дати виконати журналістську роботу», - додає жінка.

У 2021 році Людмила Яворська подала заяву про напад. Уже два роки суд розбирається із цією справою.

«Я не знаю, як пояснити його поведінку», - каже секретарка Підгайцівської сільради Ольга Овсіюк.

Георгію Штефанесі інкримінують одразу три правопорушення. Йдеться про організацію злочину, привласнення, розтрату майна і заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

На посаді проєктного менеджера у Підгайцівській сільраді Герогій Штефанеса займався розробкою проєктно-кошторисної документації, підписував документи із розпорядниками. За дивним збігом обставин часто ремонти проводили родичі посадовця. Наприклад, дорожнє покриття на вулиці Підгаєцькій проводила дружина посадовця підприємиця Лариса Штефанеса.

Коли ж розслідувати діяльність держслужбовця почала журналістка, він на неї напав, аби та не розповсюдила інформацію у ЗМІ.

Захисник обвинуваченого каже, що Штефанеса тоді не знав, що Яворська - журналістка.

Проте Людмила Яворська цю інформацію заперечує.

«Перед тим, як Штефанеса на мене накинувся голова громади представив мене, назвавши саме журналісткою», - зазначає жінка.

Вже два роки суд розбирається, у тому, хто ж правий у цій ситуації. Це засідання мало бути останнім. Втім судді знадобиться місяць, аби зважити показання сторін і визначити, чи винний Георгій Штефанеса у правопорушеннях за трьома статтями, які йому інкримінують.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що триває суд над колишнім працівником Підгайцівської сільради, який напав на журналістку Людмилу Яворську. Луцький міськрайонний суд прийняв рішення про незаконне звільнення посадовця Георгія Штефанеси, якого наразі судять за відмивання бюджетних коштів на ремонті доріг. Також суд ухвалив відшкодувати йому 187 тис грн заробітної плати за вимушені прогули. Підгайцівська сільська рада планує подати апеляційну скаргу на рішення суду щодо поновлення на роботі Георгія Штефанеси. Наразі він обвинувачується в розтраті бюджетних коштів на ремонті доріг, які проводилися в громаді.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить