Скільки коштує отримати права у Луцьку

Скільки коштує отримати права у Луцьку

Теоретичне та практичне навчання в автошколі, складання іспитів у сервісному центрі МВС та оформлення посвідчення водія. У скільки обійдеться право на керування автомобілем у Луцьку? 

Про це повідомляє Економічна правда.

До початку навчання в автошколі майбутні водії намагаються підрахувати, яку суму їм потрібно витратити, щоб отримати посвідчення водія, та на що підуть кошти.

На перший погляд, в автошколі має бути фіксована ціна за теоретичну та практичну частини, а виявляється, що треба доплачувати за різні послуги та медичну довідку.

Скільки коштує скласти на права та як відрізняються ціни на навчання в різних містах?

Вартість навчання в автошколах5 травня 2023 року в Україні налічувалися 1 753 акредитовані заклади з підготовки водіїв. Автошколи, розташовані на тимчасово окупованих територіях, не працюють.

Найбільше автошкіл у Києві та Київській області – 132 та 131 відповідно. Також серед лідерів Дніпропетровська (124), Львівська (122) та Одеська області (101).

Найменше автошкіл у частково тимчасово окупованій Херсонській області – пʼять. У Донецькій області, яка перебуває в аналогічній ситуації, працюють 35 автошкіл.

Вартість навчання залежить від регіону, автошколи та кількості практичних занять

У більшості регіонів місцеві автошколи пропонують навчальні пакети з малою кількістю занять: по 10, 15 чи 20 годин. Відповідно, за більшу кількість занять треба доплачувати: або окремо (400 грн за год), або брати два пакети практики по 20 год. Щоб отримати права у Луцьку, в середньому потрібно заплатити 17 950 тисяч.  

Скільки коштує отримати права у Луцьку

Якщо в київських автошколах у пакет «Стандарт» входять 40 год практики, то в регіонах такий пакет міститиме набагато менше годин. Наприклад, в автошколах Вінниці ЕП запевнили, що 15-20 год достатньо для того, аби навчитися водити авто.

Читайте також:

• Мовний скандал: вчителька розпочала урок російською, дитину «зацькували» через зауваження мами

• «Це не лише війна Путіна. Російський народ також несе відповідальність», – прем'єр Естонії

• Біля Луцька відремонтували важливу дорогу

Можливо зацікавить