Скільки в Україні наразі працює терміналів Starlink

Скільки в Україні наразі працює терміналів Starlink

З відкриттям офісу Starlink найсучасніші світові технології стануть ще доступнішими для українців. Завдяки терміналам Starlink можуть працювати лікарні, волонтерські центри та сільради, а всі жителі мають змогу бути на зв'язку з рідними. 

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Від самого початку, щойно 2019 року ми створили Міністерство, я зразу сказав своїй команді, яка займається фіксованим і мобільним інтернетом, що компанія має почати працювати в Україні. За два дні до початку війни проводили відеоконференцію зі SpaceX, і в нас вже був план запустити тут компанію та відкрити офіс», - зазначає міністр.

Сьогодні 12 000 терміналів Starlink вже працюють на території України. Завдяки їх роботі на деокупованих територіях та в місцях, де ведуться бойові дії, можуть працювати лікарні, волонтерські центри та сільради, а всі жителі мають змогу бути на зв'язку з рідними.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Волинь отримала доступ до супутникового інтернету Starlink. Зазначається, що комплекси StarLink отримали важливі об’єкти критичної інфраструктури області.

Можливо зацікавить