Сморід у Луцьку: в міськраді назвали ймовірну причину

Сморід у Луцьку: в міськраді назвали ймовірну причину

Ймовірною причиною виникнення неприємного запаху в Луцьку називають діяльність підприємства «Біо Пек» на території Гнідавського цукрового заводу.

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови у понеділок, 5 червня. 

Зі слів Луцького міського голови Ігоря Поліщука, у місті збільшилась кількість скарг на неприємний запах. 

Зі слів виконувача обов’язків начальника відділу екології Олега Гелети, найімовірніше причиною цього є діяльність заводу «Біо Пек». 

«Встановлено, що «Біо Пек» призупинив діяльність і, очевидно, що перед тим, як зупинити, вони мили свої ємності. Це пішло в їх каналізацію і потрапило на поля фільтрації», - зазначив він. 

З його слів, на адресу Боратинської громади, Держпродспоживслужби та екоінспекції надіслані листи з проханням відреагувати на проблему. 

Як зазначив Ігор Поліщук, у Луцьку була проблема з цим заводом в минулі роки, згодом ця ситуація припинилась.  

«Якщо зараз завод не наведе лад і заважатиме нормальному життю мешканцям нашої громади, сусідньої Боратинської громади, то в нас є дієві і законні методи заблокувати роботу цього заводу до того, як це питання буде вирішено. Ми не збираємось це терпіти», - наголосив він. 

Він попросив представників відділу екології зустрітися з керівництвом заводу та представниками Боратинської громади, оскільки завод і відстійники розташовані на території сусідньої громади.

Читайте також: 

Можливо зацікавить