Смуга вздовж українського кордону з Росією та Білоруссю збільшиться до 2 км у ширину: яка причина

Смуга вздовж українського кордону з Росією та Білоруссю збільшиться до 2 км у ширину: яка причина

Смуга вздовж кордону України з РФ та Білоруссю збільшиться до 2 кілометрів у ширину. Це передбачає  проект закону №7475 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту державного кордону», який Рада підтримала 24 лютого.

Про це повідомив у Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

«Це практично буде замінована територія», - підкреслив він.

Міністр розповів, що внесені зміни також дозволили врегулювати питання залучення ЗСУ, Національної гвардії та поліції до виконання завдань з охорони державного кордону, визначити місце прикордонників у загальній системі Сил оборони під час воєнного стану.

Відомо, що 24 лютого Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону України (№7475). За це рішення проголосували 310 народних депутатів.

Читайте також:

  • Із початку повномасштабної війни ситуація на українсько-білоруському кордоні змінювалася. На спільних 215 кілометрах зводили бетонну стіну та оборонні споруди, облаштовували мінно-вибухові загородження, додали сил та засобів. 
  • Прикордонників Білорусі, яка вже рік є стартовим майданчиком для російських атак на Україну, засмучує той факт, що українські колеги ображають їх своїми жестами.

Можливо зацікавить