Спортсменки з Каменя-Каширського вибороли 8 медалей на Чемпіонаті Європи

Спортсменки з Каменя-Каширського вибороли 8 медалей на Чемпіонаті Європи

Вихованки Камінь-Каширської спортивної школи у складі української збірної з важкої атлетики вибороли 8 медалей на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що відбувся у Польщі. 3 золоті, 2 срібні та 3 бронзові медалі приїхали на Камінь-Каширщину.

Загалом серед 30 країн-учасниць волинські дівчата взяли одне перше, два третіх та одне четверте місце, пише газета «Полісся».

Так, Софія Козак із Грудок стала абсолютною чемпіонкою Європи. У ваговій категорії до 76 кг вона здобула перемогу та виборола золоту медаль в ривку, поштовху та ще одне золото в сумі двоборства.

Спортсменки з Каменя-Каширського вибороли 8 медалей на Чемпіонаті Європи

Її односельчанка Анна Король посіла підсумкове третє місце: у ваговій категорії до 71 кг вона виборола срібло в ривку, бронзу в поштовху та бронзу в сумі двоборства.

Ще однією бронзовою призеркою чемпіонату стала Олександра Чмух із Видерти. У ваговій категорії до 59 кг дівчина здобула бронзову медаль в сумі двоборства та срібну в ривку.

У ваговій категорії до 45 кг виступила Катерина Малащук, яка посіла IV місце, показавши результат 157 кг. До слова, дівчина цілком могла претендувати цього разу навіть на золото, якби її не засудили арбітри окремих країн, не зарахувавши результат. Тож у майбутньому, сподіваємося, Катерина привезе ще не одну медаль європейського гатунку.

Спортсменки з Каменя-Каширського вибороли 8 медалей на Чемпіонаті Європи

Талановитих спортсменок готували до чемпіонату тренери Камінь-Каширської ДЮСШ Богдан Андрусь та Валентин Андрусь. Організацією підготовки та відправлення наших дівчат на змагання займалася районна федерація з важкої атлетики. Окрім того, на Закарпатті три з половиною місяці вони проходили навчально-тренувальний збір з підготовки до Чемпіонату Європи.

Чемпіонат Європи пройшов на дуже високому організаційному рівні. Цьогоріч, до речі, не було білорусів та росіян, їх не допустили до змагань. Наші ж дівчата знайшли друзів із багатьох країн, їх запросили в гості, обмінялися контактами. Спілкувалися, зокрема, з туркенями, вірменками, грузинками, англійкою, яка претендувала на золото, котре вибороли ми. Всі співчували нам, що у нас війна. Та чи не найбільше, як і завше, ми відчули підтримку саме поляків, які дуже гостинно нас прийняли. Вони, насамперед, здешевили нам проживання й харчування наполовину. А це немалі кошти. А коли в честь нашої чемпіонки Софії Козак звучав Гімн України, то поляки співали його разом з нами, – розповідає голова районної федерації з важкої атлетики Володимир Сінчук.

За словами Володимира Сінчука, це лише початок у спортивній кар’єрі юних важкоатлеток, адже дівчата заслуговують визнання та неабиякої уваги і підтримки.

Нині вони відновлюються й готуються до наступних змагань.

Впевнений, вони порадують нас ще не однією високою нагородою. Головне сьогодні – не зупинятись на досягнутому, закріпити результати та надалі примножувати успіхи на міжнародній арені, – зауважив Володимир Володимирович.

Можливо зацікавить

Один раз на вісім днів: на Волинь з Донеччини курсуватимуть евакуаційні поїзди

Один раз на вісім днів: на Волинь з Донеччини курсуватимуть евакуаційні поїзди

Пил із Сахари на Волині: коли чекати та чим небезпечний

Пил із Сахари на Волині: коли чекати та чим небезпечний

Федор Шульган, день народження

25 квітня: хто з волинян святкує День народження

Чоловіків призовного віку готова допомогти повернути Україні Польща

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: що пропонують

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

Поховання військового

Від початку повномасштабної війни захищав Україну: на Волині прощатимуться з Героєм Андрієм Ярошиком