США запровадили нові санкції проти Білорусі: хто потрапив під обмеження

США запровадили нові санкції проти Білорусі: хто потрапив під обмеження

США запровадили нові санкції проти Олександра Лукашенка та ряд інших компаній і посадовців. Під обмеження потрапив навіть літак Boeing 737, який належить Білорусі і використовується як президентський літак.

Про це йдеться на сторінці Мінфіну США, пише ТСН.

 У повідомленні йдеться, що Білий дім запроваджує санкції у відповідь на жорстокі репресії проти продемократичного руху і громадянського суспільства.

«Ці дії також підкреслюють готовність Сполучених Штатів закликати режим у Мінську до відповіді за його співучасть у необґрунтованій війні Російської Федерації проти України», - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра фінансів США Браян Нельсон заявив, що Лукашенко проводить репресивні дії проти білоруського народу. Тож, санкції запровадили проти:

  • Сергія Олеговича Никифоровича - директора «БелАЗу»;
  • Валерія Валерійовича Іванковича - директора «МАЗу»;

Ігоря Васильовича Карпенка, Олени Анатоліївни Балдовської, Дениса Володимировича Дука, Олени Костянтинівни Кунцевич, Олександра Геннадійовича Ткачова, Катерини Олександрівни Федосенко, Олександра Володимировича Южика – членів ЦВК Білорусі.

Окрім того, США запровадили санкції проти ЦВК Білорусі, Білоруського автомобільного заводу та Мінського автомобільного заводу.

Читайте також:

  • До річниці повномасштабного вторгнення в Україну Держдепартамент США у межах санкційного пакету оголосив про введення візових та фінансових обмежень щодо низки російських фізичних та юридичних осіб.
  • Європейський союз затвердив новий десятий пакет санкцій проти Росії. До нього увійшли 121 фізична та юридична особа, торгівля та пропагандистські росЗМІ.

Можливо зацікавить