Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»

Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»

Волинянка, яку затримала Служба безпеки України за поширення ворожої пропаганди у фейсбуці, звинувачувала у війні президента Зеленського і поширювала відео російських пропагандистів про «звірства» українських військових. 

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, співробітники СБУ встановили, що мешканка Каменя-Каширського Волинської області після 24 лютого систематично поширювала у соціальних мережах матеріали щодо заперечення збройної агресії рф проти України, а також закликала до фізичного знищення керівництва нашої держави та агітувала за «рускій мір». Їй повідомили про підозру та взяли під варту.

За інформацією джерел, нею виявилася Валентина Приймак з Каменя-Каширського. Її фейсбук-сторінка просто кишить «викривальними матеріалами». Серед них – інтерв’ю втікача, колишнього прем’єр-міністра уряду Януковича Миколи Азарова, пропагандистські ролики російських каналів та псевдостатті про теорії змови.

Жінка не просто поширювала ці матеріали, а й звинувачувала у війні чинну владу. Мовляв, президент Зеленський не хоче домовлятися про мир, натомість просить зброї. Більше того, на її думку, ця війна – договірна.

«Війна 2022 року була спланованна нинішнім режимом зеленського . План - напад на Донецьку, Луганську області , руйнування інфраструктури та знищення народу! Ці факти достовірні, є документи: прикази з підписами, план дій… Ця війна - договірна . Щоб відвести підозру від себе , і стати героєм. Зеленський узгодив з путіним першим напасти на Україну . Так розпочали повномаштабну кровопролитну війну в Україні. Так знищують український народ та бомблять, розвалюють все, що було побудованно не одним поколінням . Україну перетворюють на руїни ...» – йдеться в одному з дописів, цитату з якого подаємо без редагування.

Серед відео, які є на сторінці у жінки, фігурують «викривальні» матеріали про начебто «звірства» полку «Азов» та ЗСУ.

Усі – з російських пропагандистських каналів. Приміром, до відео з назвою «Жители Мариуполя о зверствах «Азова» жінка пише: «МАРІУПОЛЬ – ХТО САМЕ ?!!! ВБИВАЄ ЖИТЕЛІВ МАРІУПОЛЯ ??!!! НАГОРОДА зеленського за знищення українського народа ...»

«Кат зеленський вбиває , замовляє вбивства людей - є реальна загроза моєму життю ... зеленський НЕ хоче миру !!!!!!!Він просить і вимагає зброю , зброю - бомби , літаки - щоб залити кров'ю Україну...» – йдеться в одному з постів волинянки.

Як відомо, жінці повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»Стало відомо ім`я волинянки, яку затримали через агітацію «руского міра»

Можливо зацікавить

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Війна Волинь
відео

Три трагічні звістки в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Войчук

війна в Україні

Універсальний солдат та тато-мрія: спогади про молодого Героя з Волині

на щиті
відео

Загинув у бою: на Волині навколішки зустріли Героя Володимира Ксенофонтова

Мобілізація ухилення

Посилення мобілізації: чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК