Стало відомо, коли українці зможуть отримати безкоштовні LED-лампи

Стало відомо, коли українці зможуть отримати безкоштовні LED-лампи

З 16 січня у режимі бета-тестування стартує програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль.

Він розповів, що під час першого етапу планують замінити до 500 тисяч ламп у шести областях України. А далі приблизно через два тижні проєкт  розпочнеться у звичайному режимі на всій території Україні.

«Сьогодні Уряд ухвалює рішення, завдяки якому суми в комунальних платіжках будуть ще меншими. Мова йде про програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи», - повідомив Денис Шмигаль.

Очільник уряду розповів, що кожен українець може подати заявку через "Дію", а потім  у найближчому відділенні «Укрпошти» отримати 5 нових ламп.

За його словами, весь процес буде максимально простим і швидким.

 Нагадаємо, що заміну 30 мільйонів лампочок профінансує Європейський Союз. Уряд України працює над тим, щоб усі процедури з боку ЄС були завершені до кінця року і вже у січні програма стартувала.

Читати також: 

  • Денис Шмигаль заявив, що через похолодання та готовність росіян завдати чергового ракетного удару по енергетичній інфраструктурі українці мають бути готові до поновлення аварійних відключень.
  • Місцева влада має пояснювати людям, чому деякі будинки в українських містах не відключають від електроенергії, в той час як в інших випадках - тривалі відключення. Таку вимогу постав керівник уряду Денис Шмигаль.

 

Можливо зацікавить