Стало відомо, скільки екзаменаційних центрів буде на Волині для мультипредметного тесту

Стало відомо, скільки екзаменаційних центрів буде на Волині для мультипредметного тесту

Для проходження Національного мультипредметного тесту на Волині створили 19 тимчасових екзаменаційних центрів, які розташовані в чотирьох районах області.

Про це розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, пише Суспільне.

На тестування в області зареєструвалися більше 6 800 випускників.

Зі слів Лариси Середяк, вперше тестування відбуватиметься у дві зміни. Передбачається, що за одну зміну проходитимуть тестування до 50 учасників. Адреси центрів та дати сесій не розголошують в цілях безпеки.

«Ми не хочемо, щоби хтось знав інший, де писатимуть тест наші діти. Хоча всі пункти тестування – оці навчально-екзаменаційні центри підбиралися таким чином, щоби в кожному було укриття», – зазначила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як розповіла Лариса Середяк, у випадку повітряної тривоги – тест буде зупинено, усіх учасників відправлять в укриття.

Тестування на комп’ютері триватиме 120 хвилин та міститиме три блоки питань з української мови, математики та історії України. Результати з основної сесії надійдуть до 12 серпня.

У зв'язку із війною рф проти України змінився алгоритм вступної кампанії. Школярі в комп'ютерному форматі напишуть національне мультипредметне тестування (НМТ), що складатиметься з блоків з української мови, математики та історії України.

У 2022 році через війну зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься за спецпроцедурою попри попередні заяви про його повне скасування.

Можливо зацікавить