Столтенберг закликав членів НАТО посилити підтримку України

Столтенберг закликав членів НАТО посилити підтримку України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що війна проти України, яку агресорка Росія розпочала 24 лютого, йде не за планом президента-диктатора Володимира Путіна. Тож він закликав країни НАТО посилити допомогу Україні.

Про це інформує ТСН.

«Він (Путін - Ред.) думав, що зможе взяти Україну під контроль за кілька днів. Українські сили, їхня хоробрість, їхня відданість дозволили витіснити російські сили з району на півночі навколо Києва. Потім українці змогли зупинити російський наступ на Донбасі, а тепер українські сили змогли повернути територію. Це дуже обнадійливо і свідчить про професіоналізм українських сил, мужність українського народу, а також про силу українського політичного керівництва», - висловився генсек.

Він також наголосив на тому, що членам Альянсу потрібно активізувати та посилювати підтримку України. За словами Столтенберга, йдеться не лише про Україну, а й про їхню підтримку. Адже важливо, аби «президент Путін не переміг в Україні».

Генеральний секретар НАТО зауважив, що українські Збройні сили мають отримувати ще більш досконалу зброю. Адже підтримка союзників та партнерів «кожного дня змінює ситуацію на полі бою».

«Нам потрібно бути готовими до зими. Зима наближається. Ми також дуже зосереджені на тому, як забезпечити більше зимового одягу та спорядження для українських сил, а також бути готовими, що європейці сплачують вищі рахунки за електроенергію, вищі ціни на продукти харчування. Але моє послання до Європи полягає в тому, що ми платимо ціну, яка вимірюється в євро. Україна щодня платить ціну, яка вимірюється життями, втраченими щодня. Тому ми просто повинні об’єднано підтримати Україну. І сьогоднішня ескалація президента Путіна робить це навіть біль важливим», - наголосив Єнс Столтенберг.

 

Можливо зацікавить

Олександр Олійник

Мати впевнена, що Герой, а в частині кажуть, що покинув поле бою: півтора роки рідні не можуть знайти військового з Волині

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком
фото

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян
відео

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював
фото

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

мобілізація хвороба серце

Мобілізація 2024: які хвороби серця є підставою для звільнення від призову

спецпризначенець петиція

Планував одружитися після війни: бійцю луцького «Любарта» просять посмертно присвоїти звання Героя України