«Страшно прокидатись від власних криків», - звільнена з полону волинська прикордонниця

«Страшно прокидатись від власних криків», - звільнена з полону волинська прикордонниця

26-річна прикордонниця Аліна Паніна з Волині повернулася до роботи на одному з пунктів пропуску, вона пережила пекло в Маріуполі та п’ять місяців полону. В окупації в неї залишилися найрідніші – коханий та двоє службових собак.

Про це йдеться в ТСН

Прикордонниця Аліна та її нова помічниця собака Челсі разом 24 години на день. Руду красуню два тижні тому Аліні подарували друзі. Після того, як жінка у жовтні повернулася з полону, дуже сумувала за своїми собаками, які лишилися на окупованій території – Сонею та Джессі.

«Ці собаки, ми з ними дуже багато пройшли і вони мені багато разів рятували життя», - розповідає Аліна. 

24 лютого разом із коханим, теж прикордонником, та двома службовими собаками вони були у Маріуполі. Працювали на морському порту, а потім почалося справжнє пекло.

«Пряме, практично, у нас попадання було. Була фосфорна бомба, тому що воно все почало горіти, дуже їдкий дим був», - пригадує дівчина. 

Тиждень вони були під постійними обстрілами на «Азовсталі». Собаки в укритті, не раз рятували і Аліну, і її колег від смерті. «Коли в бункер получило і бункер почав горіти, в мене якраз був час сну. Якби не моя Соня, то я би і не прокинулася. Вона вилізла на мене і одразу почала облизувати», - розповідає Аліна. 

У полон вони теж потрапили разом. Собаки наче відчували, що їх розлучать з Аліною і цілу дорогу не злазили з рук. «Воду їм мінеральну, наприклад, давала з долоньки. Хлопці своєю ділилися, я віддала всю свою практично», - каже дівчина. 

Потім їх розлучили і коли полонених виводили на двір, десь у далині за парканом жінка чула гавкіт.

«Собаки мене чули також. Я ходила під самим парканом, говорила і вони до мене просто відгавкувалися», - розповідає колишня полонянка. 

Де зараз її коханий Ілля та собаки – Аліна не знає. З хлопцем востаннє спілкувалася дев’ять місяців тому телефоном.

«Спитав, чи я ціла, чи здорова, де я є. Я запитала, чи він цілий. Він сказав, що так і що скоро зустрінемося», - переказує розмову дівчина.

Поки жінка чекає своїх найрідніших, маленька Челсі допомагає триматися та забути про пережите.

«Снилися жахи, ти просинаєшся весь у поту. Дуже страшно, просинаєшся від свого крику. А коли обнімаєш собаку, справді, вона лікує і допомагає», - переконує Аліна. 

Аліна з нетерпінням чекає на коханого та собак і вже мріє, як буде знайомити їх зі своєю  – Челсі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що трьох волинянок, яких Україна звільнила з полону серед 108 жінок, нагородили державними нагородами «За мужність». Ексвійськовополонена з Волині, 25-річна Аліна Паніна, поділилися спогадами про те, як жінки непритомніли від голоду під час виконання 15-хвилинних щоденних вправ під час перебування в полоні.

Читати також

Можливо зацікавить