Студентам дозволили складати єдиний держіспит за межами України

Студентам дозволили складати єдиний держіспит за межами України

Кабмін  дозволив студентам під час дії воєнного стану складати єдиний державний кваліфікаційний іспит поза межами України.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

У повідомленні йдеться, що Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», яка дозволить студентам складати іспит за межами України за місцем їх постійного проживання/тимчасового перебування.

Відомо, що частина українських та майже всі іноземні здобувачі освіти проходять навчання за межами України. При цьому завершення навчання можливе за умови успішного складання законодавчо встановленої основної форми атестації - ЄДКІ.

Відтак, за кордоном студенти зможуть скласти іспити у центрах сертифікаційного тестування, визначених Державним некомерційним підприємством «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при МОЗ України».

Читайте також:

  • У Луцьку розпочав роботу простір, де підприємці регіону можуть отримати безоплатні консультації щодо створення чи ведення власної справи, побувати на подіях і спеціалізованих навчаннях, знайти інвесторів і вибудувати бізнес-зв'язки. 
  • В одній зі шкіл Камінь-Каширського, де облаштованого укриття немає, діти все ж відвідують заклад освіти для консультацій, навчаючись при цьому дистанційно. Директорка каже, що дозволу на них не давала і що це ініціатива самих батьків.