Студентка з Луцька створює літературні подкасти за творами українських письменників

Студентка з Луцька створює літературні подкасти за творами українських письменників

Студентка Волинського національного університету імені Лесі Українки Уляна Благовірна створює літературні подкасти. Вона їх презентувала на першому Всеукраїнському конкурсі літкастів «КрутеЗНО» та отримала спецвідзнаку у номінації «Фольклор і давня література».

Суспільному лучанка розповіла: до конкурсу підготувала вісім літературних епізодів. Серед них створені аудіозаписи на твір Тараса Шевченка «Сон», на байку Григорія Сковороди «Бджола та шершень», на твір Коцюбинського «Інтермеццо», також на твір Остапа Виші «Сом».

Літературні подкасти доповнила ілюстраціями – портретами українських письменників, науковців, артистів та політиків. Біля кожного створила цитату.

Студентка з Луцька створює літературні подкасти за творами українських письменників

«Додавала свої роздуми і хотіла передати основний зміст, основну ідею, оскільки завданням літкасту було – створити цікавий навчальний матеріал», – розповідає Уляна Благовірна.

Спецвідзнаку студентка отримала за подкаст про Григорія Сковороду. Уляна каже, що вірить у те, що зруйнований російською ракетою на початку травня музей письменника на Харківщині відновлять. Утім,– додає, – треба використовувати новітні альтернативи для збереження національної спадщини.

Нагадаємо, ми також писали, раніше Уляна Благовірна створила стікер луцького кликуна для листування у Telegram

Читати також: 

  • Сопілкар з гурту Kalush Orchestra побував у школі Луцького району, де колись навчався
  • У грудні, поетка й культурна менеджерка Анна Луцюк в Луцьку зустрілася та поспілкувалася з читачами. Поетичні читання «Любов на букву "Л" організувала команда літературного фестивалю «Фронтера», проведення проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Можливо зацікавить