Стверджує, що сама покінчила з собою: на Волині обвинуваченого у п’яному вбивстві матері відпустили з-під варти

Стверджує, що сама покінчила з собою: на Волині обвинуваченого у п’яному вбивстві матері відпустили з-під варти

Слідство обвинувачує ніде не працюючого волинянина Богдана Ч. у вбивстві його матері, яке сталося ще торік. У березні 2023 року чоловіка звільнили з-під варти.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковель медіа.

За даними правоохоронців, 1 березня 2022 приблизно о 2-й годині ночі він у стані алкогольного сп’яніння кухонним ножем завдав поранень в шию своїй матері – Марії Ч., в результаті чого вона померла.

Поліція відкрила кримінальне провадження. Того ж дня чоловік був затриманий. Ухвалою слідчого судді щодо нього обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення застави. Згодом, з урахуванням тривалості судового провадження, визначено розмір альтернативного запобіжного заходу у виді застави в мінімальному розмірі для особливо тяжких злочинів – 198 480 гривень.

За клопотанням сторони захисту 16 листопада 2022 року з метою перевірки тверджень обвинуваченого про самогубство матері судом призначена комісійна судово-медична експертиза, результатів якої досі нема.

У березні 2023 року до суду надійшло клопотання прокурора Ковельської окружної прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки чоловік обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який може бути призначено покарання у виді позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років. Він не має постійного місця роботи, постійних засобів зв’язку, посередньо характеризується за місцем проживання, вживає алкоголь та може втекти.

У судовому засіданні захисник та обвинувачений заявили, що слідство тривалий час не надало суду переконливих доказів винуватості, тому наполягали на зміні запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт за місцем реєстрації.

«На даний час суд дослідив усі докази сторони обвинувачення і фактично очікує на результати судової експертизи, якою сторона захисту бажає підтвердити свою позицію щодо самогубства матері. Враховуючи введені на території України на час воєнного стану правила виїзду громадян за кордон, а також інші додаткові заходи, що посилюють контроль за внутрішнім переміщенням, приймаючи до уваги позицію рідних обвинуваченого, які неодноразово заявляли суду про здатність забезпечити перебування чоловіка під домашнім арештом, суд вважає необхідним змінити найсуворіший запобіжний захід у виді тримання під вартою на більш м’який у виді цілодобового домашнього арешту», – йдеться в ухвалі суду.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк у задоволенні клопотання прокурора відмовила, а від захисника – задовольнила. Ухвалила обвинуваченого негайно доставити до місця проживання і звільнити з-під варти. Контроль за виконанням ухвали покладено на прокурора.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Євро-2024 Польща Уельс

«Моя сім'я була замучена Бандерою»: уродженець Волині пробився на Євро-2024 із збірною Польщі

мобілізація

Міра покарання була надмірно м'якою: ухилянту з Волині суд замінив умовний термін на обмеження волі

Мобілізація розлучення

Волинянка подала на розлучення, бо чоловік переховується, уникаючи мобілізації

вбивство

Тіло два дні пролежало на смітнику: волинянину, який вбив власну бабцю, оголосили про підозру

розбещення дітей

Скористався тим, що дівчинка спала: волинянин уник покарання за розбещення дочки співмешканки

хабар поліція права

Вимагав 19 тисяч гривень у переселенця: у Луцьку відсторонили від посади затриманого на хабарі інспектора поліції

Судили за ухилення від мобілізації

Волинянина з інвалідністю засудили за ухилення від мобілізації

На Волині затримали зловмисника, який вбив пенсіонерку

Рідний внук: на Волині затримали зловмисника, який вбив пенсіонерку