«Світ втрачає легенду музики»: померла «королева рок-н-ролу» Тіна Тернер

«Світ втрачає легенду музики»: померла «королева рок-н-ролу» Тіна Тернер

 24 травня у віці 83 років померла американська та швейцарська співачка Тіна Тернер. Вона була володаркою восьми премій «Греммі». За свій артистизм, темперамент  на сцені її називали «Королевою рок-н-ролу».

Про смерть співачки повідомляють на офіційній сторінці Тіни в Instagram та  пише Sky News

«Світ втрачає легенду музики та приклад для наслідування», - сказали представники співачки.

Стало відомо, що співачка померла після тривалої хвороби у своєму будинку в Куснахті поблизу Цюріха, що у Швейцарії.

«З великим сумом повідомляємо про смерть Тіни Тернер. Своєю музикою та безмежною пристрастю до життя вона зачарувала мільйони шанувальників у всьому світі та надихнула зірок завтрашнього дня. Сьогодні ми прощаємося з дорогим другом, який залишив нам свою найбільшу роботу: свою музику. Усе наше щире співчуття її родині. Тіна, ми будемо за тобою дуже сумувати», - йдеться у дописі на офіційній сторінці в Instagram.

Тіна Тернер народилася США в 1939 році. Вона почала свою кар'єру в 1950-х роках. Тернер була однією з найпопулярніших співачок 1960-х – 1980-х років. Вона отримала вісім премій Греммі. Відома низкою хітів, зокрема The Best, Proud Mary, Private Dancer і Whatʼs Love Got to Do With It.  

Журнал Rolling Stone назвав її однією з найбільших співачок сучасності. 1988 року співачка потрапила до Книги рекордів Гіннеса, виступивши перед найбільшою аудиторією - понад 184 тис. осіб.

2013 року, через три тижні після свого третього весілля, Тернер перенесла інсульт. У 2016 році у співачки діагностували рак кишечника. Її чоловік, музичний продюсер Ервін Бах пожертвував свою нирку та наполіг на трансплантації.

Читайте також: