"Сьогодні ми всі з України": в інтернаціональному легіоні воює вікінг з Данії

"Сьогодні ми всі з України": в інтернаціональному легіоні воює вікінг з Данії

Данець Storm Balderson 1 березня на своїй сторінці у фейсбуку написав "Сьогодні ми всі з України". І вирушив у складі Інтернаціонального легіону на війну з російськими окупантами. Про це пише Український ветеранський фонд у Facebook.

Сторм має освіту повʼязану із судноплавством. У вільні від боїв чи евакуації хвилини тренує фізичну форму та витривалість.

Вікінг був серед тих бійців, які евакуювали людей та допомагали звільняти захоплені російською армією міста на Київщині. Якось російська ракета влучила в позицію, де перебував Сторм, але все минулося. Данець про такі небезпечні випадки віджартовується, що на сьогодні Вальгалла для нього відкладається.

Сторм розповідає, що зустрічав сотні українських жінок, дітей, які плакали і дякували військовим за порятунок і звільнення.

Одного разу вояк і сам ледь стримував сльози, коли врятував маленького хлопчика. Тоді він по-справжньому усвідомив сенс свого перебування тут. Заради таких дітей, які заслуговують на дитинство без бомб та російських солдатів у будинках.

Сторм каже, що вирушив за тисячі кілометрів до країни, чиєї мови не знає, бо «Я воюю в Україні з любові до народу. У цій жахливій війні я не герой. Для мене кожен герой, хто воює добровільно».

«Дякуємо сміливим іноземцям за їхні подвиги і потужне підкріплення нашої армії, за звільнення українських територій і за порятунок українських людей. А ще - за розуміння, що росія - ворог, а отже весь світ має стати на захист правди», - зазначають у дописі.

Можливо зацікавить