Таїсія Повалій, Ані Лорак та інші зірки-зрадники потрапили під санкції РНБО

Таїсія Повалій, Ані Лорак та інші зірки-зрадники потрапили під санкції РНБО

Рада нацбезпеки та оборони України (РНБО) запровадила санкції проти понад 3600 фізичних та юридичних осіб. До нового списку, схваленого 30 вересня, увійшли і знаменитості. Усього – п'ять зірок-колаборантів.

Серед них: українські співачки Ані Лорак, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова, Регіна Тодоренко та телеведуча Оксана Марченко. До речі, чоловік останньої, кум Путіна та екснардеп Віктор Медведчук теж опинився під санкціями. Список з'явився у матеріалі "Економічної правди".

Ані Лорак, Повалій та Сєдокова з 2014 року активно давали концерти у країні-агресорці. Вони не висловлювалися щодо війни на Донбасі, яку розв'язала Росія, ігнорували анексію Криму та криваву політику Володимира Путіна щодо рідної країни.

До санкційного списку також потрапили родина президента РФ Владіміра Путіна, Владімір Сальдо та інші ключові російські політики, олігархи та колаборанти.

Серед ключових фізичних осіб, під санкції потрапили:

Російські посадовці та їхнє близьке оточення: перший заступник голови Адміністрації Путіна Сєргєй Кірієнко, близький до Путіна олігарх та засновник ПВК «Вагнер» Євгєній Прігожин, діти та родичі Путіна, а також – діти та родичі міністра зовнішніх справ РФ Сергєя Лаврова.

Олігархи та їхнє близьке оточення: Олег Дерипаска (Група En+, Rusal), Міхаіл Фрідман (Alfa Group, LetterOne), Пьотр Авен (Alfa Group, LetterOne), Герман Хан (Alfa Group, LetterOne), Алєксєй Кузьмічов (Alfa Group, LetterOne), власник «Уралхіму» Дмітрій Мазепін,  російський мільярдер та медіамагнат Алєксандр Мамут (Rambler Group).

Крім того, у списку «младоолігарх» часів Януковича Сергій Курченко, експрезидент-втікач Віктор Янукович та його син Олександр Янукович.

Російські релігійні діячі: глава Російської православної церкви Володимир Гундяєв, ексдипломат Московського патріархату, а зараз – керівник Будапештсько-Угорською єпархією МП Іларіон Алфєєв;

Колаборанти: ставленик РФ на окупованій частині Херсонської області Владімір Сальдо, ставленик окупантів у частково окупованій частині Запорізької області Євгеній Балицький, підозрюваний у державній зраді екснардеп Ілля Кива.

Громадяни інших країн, що брали участь у псевдореферендумах на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, санкції торкнулися великої кількості російських та пов’язаних з РФ компаній. Зокрема, йдеться про енергетичні компанії »Татнєфть» та «Татойл», підприємства групи «Лукойл». Крім того, у списку є регіональні компанії «Газпрому».

РНБО затвердила обмеження проти російських авіа- та інших транспортних компаній таких як Федеральна пасажирська компанія, «СКОЛ», Sibia, Федеральна вантажна компанія. Йдеться також про російські аеропорти.

Військово-промисловий комплекс РФ також фігурує у списках, а саме:, ПАТ «ОДК-САТУРН» («дочка» Ростєха), Конструкторське бюро «Арсенал» (входить в «Роскосмос»), РАТЕП (входить в «Алмаз-Антей»).

Серед фінансових компаній, санкційний список містить заходи проти «Альфа-Банку Росія» та пов’язані з  «Сбєрбанком Росії», «ВТБ Банком» та «Банком Откритіє» компанії.

Можливо зацікавить

Один раз на вісім днів: на Волинь з Донеччини курсуватимуть евакуаційні поїзди

Один раз на вісім днів: на Волинь з Донеччини курсуватимуть евакуаційні поїзди

Волинську «сталеву сотку» передислокували на Донеччину: що відомо

Волинську «сталеву сотку» передислокували на Донеччину: що відомо

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»
відео

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»

війна

За покликом власного сумління доєднався до війська: на війні загинув Герой з Волині Андрій Сливка