Теракт в Оленівці: як в Україні відреагували на розпуск комісії ООН

Теракт в Оленівці: як в Україні відреагували на розпуск комісії ООН

Комісію з встановлення фактів теракту в Оленівці розпустили. На думку уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, це є черговою демонстрацією посередницько-нейтральної позиції ООН.

Про це він заявив під час  телемарафону.

«На мій погляд, ми побачили посередницько-нейтральну позицію ООН. Ні слова засудження російської сторони, яка і зробила все, щоб не допустити туди цю міжнародну місію. Тому, на мій погляд, якщо прийнято таке рішення, то таку роботу зробіть», - сказав Лубінець.

Він сказав, якщо ООН не отримала гарантій безпеки для допуску міжнародних експертів в Оленівку, то їм треба «прямо сказати: Росія нас не допустила, ми її засуджуємо».

Відомо, що у ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії в окупованому селищі Оленівка під час вибуху зруйновано будівлю, де перебували українські військовополонені з «Азовсталі». Тоді Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. 

Читати також:

  • За останніми даними, російські військовослужбовці під час скоєння теракту в колонії Оленівки, де тримали українських полонених, застосували, зокрема, термобаричні реактивні гранати «джміль».

Можливо зацікавить